Volgens de Chinese horoscoop is 2013 het jaar van de slang. De slang is het zesde teken van de Chinese zodiac, die bestaat uit 12 dieren. Het Chinese nieuwjaar begint op 10 februari 2013 en eindigt op 30 januari 2014. De slang staat voor succes. Betekent dit dat 2013 het einde betekent van de economische crisis? 

 

De slang is een wijs teken, dat raadselachtig is. De slang zit vol met onuitgesproken geheimen. Dit teken wordt beschouwd als het meest onweerstaanbare teken, dat iedereen, die in zijn aanwezigheid is, kan betoveren. Slangen, hoewel koel en gereserveerd aan de oppervlakte, kunnen intens en hartstochtelijk zijn in wat zij geloven. Zij baseren zich op hun eigen oordeel en zullen geen mislukking aanvaarden.

Gierig
De slangen zijn naar verluidt financieel gelukkig en leren goed van hun gemaakte fouten. Hoewel sympathiek, slangen zijn normaliter ook gierig. Zij kunnen berekenend zijn en weigeren mee te gaan in enthousiaste ideeën van anderen. Zij kunnen hartstochtelijk zijn maar ook bezitterig en willen graag het alleenrecht. Het zijn goede spaarders. In deze tijden van economische crises is dat verstandig. 

Slangen vinden macht, rijkdom en bekendheid onweerstaanbaar en zullen hun doelstellingen bereiken. Andere karaktereigenschappen die horen bij de slang zijn: actieve geest, artistiek, bizar gevoel voor humor, financieel geluk, instinctief, intelligent, mysterieus, organisatorisch, sensueel en sluw, maar ook onbetrouwbaar, niet punctueel, jaloers en ontrouw.

Mensen geboren in het Jaar van de Slang zijn vaak diepe denkers, filosofen, en omdat ze zo goed zijn met geld, worden ze vaak succesvolle financiers. Slangen-mensen zijn charmant, en net als de draak, trekken ze de aandacht waar ze ook zijn. Maar, in tegenstelling tot de Draak, heeft de Slang de neiging om minder extravert te zijn. De Slang houdt van klassieke boeken, heerlijk eten en goede wijn en beschikt over zeer verfijnde sociale vaardigheden.

Bekende slangen
Bekende mensen die geboren werden in het jaar van de slang zijn Bob Dylan, Charlie Sheen, Hugo Claus, John F. Kennedy, Condoleeza Rice, Darwin, Edgar Allen Poe,  J.K Rowling, Oprah Winfrey, Jacqueline Kennedy, Neil Diamond,  Plácido Domingo, Abraham Lincoln, Robert Downey Jr., Ryan O’Neal, Sara Jessica Parker en Shakira.

het Chinees Nieuwjaar wordt op zondag 10 februari 2013 gevierd. In China heet het feest ‘Chun Jie’ wat ‘Lentefeest’ betekent. Van oudsher wordt hiermee de start van het vruchtbare seizoen in de landbouw gevierd. Het is voor Chinezen een moment om met de familie samen te komen voor de start van een nieuw seizoen.