Met de woorden: ‘Wat eens een trend was, is nu een manier van leven’ heeft Seo Company een zogenaamde Infographic gemaakt van het gebruik en de populariteit van diverse sociale media in 2012 totnogtoe, zoals daar natuurlijk zijn Facebook, LinkedIn en Twitter, maar er proberen ook voortdurend andere spelers een plekje in het hart van de gebruiker te veroveren.

 

Seo Company probeert de eerste maanden van 2012 te vatten in cijfers en werpt ook een blik vooruit. Facebook denkt zelf goede vooruitzichten te hebben. De toekomst zal het uitwijzen. Mark Zuckerberg van Facebook laat het niet aan zijn hart komen, want hij stapte in de maand mei niet aleen naar de beurs, maar ook in het huwelijksbootje.

SoMoCo?

Verder voorspelt deze Infographic een gouden toekomst voor SoMoCo, huh… wat…SoMoCLo, ofwel: Sociale Media Clouding – dat alles ergens in een virtuele ‘wolk’ staat en het sociale verkeer ‘daar’ dus plaatsvindt: het uitwisselen van muziek, foto’s, je rekeningen versturen via een wolk …..het is straks niet meer tegen te houden en onze manier van zakendoen is en zal hierdoor volledig veranderen, aldus Seo Company. Die verder nog voorspelt dat bankieren in de toekomst ook nooit meer hetzelfde zal zijn. 

Wij wachten rustig af en geloven dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Er zullen ook altijd mensen zijn, zoals wijzelf, die liever af en toe nog eens op iemand afstappen. Happy Pinning en ons eigen virtuele prikbord op Pinterest vinden we dan weer wel leuk, kijk maar. Met mate.

Kijk verder zelf wat er allemaal voor opmerkelijke zaken zijn gebeurd dit voorjaar op vlak van sociale media… Kony 2012 om er maar een te noemen, de meest succesvolle sociale mediacampagne ooit om aandacht te vragen voor de daden van de slechterik Joseph Kony waar wij eerder over hebben bericht.