Snel sms-en kan zeer lucratief zijn, zo ondervond een 16-jarige Amerikaanse jongen. Hij won voor het tweede jaar op rij het Amerikaanse kampioenschap sms-en en is nu maar liefst 40.000 euro rijker. De 16-jarige Austin Weirschke was op Times Square in New York de snelste van 11 geselecteerde kandidaten. Blijkbaar is sms’en iets voor de jongere generatie, want de kandidaten waren tussen de 16 en 24 jaar oud.

 

Austin Weirschke mag zich het tweede jaar op rij nationaal kampioen in de nobele discipline van het sms’en noemen. De wedstrijd bestond uit snelheids-, geheugen- en behendigheidsproeven. Zo moesten de deelnemers zich door drie rondes sms-en, waaronder geblinddoekt sms-en. De deelnemers kregen 45 seconden de tijd voor het tikken van de zin: ‘Twinkle, twinkle, little star, how I wonder what you are, up above the world so high, like a diamond in the sky.’ Ook het zo snel mogelijk kopiëren van tekstjes behoorden tot de proeven.

Onder luid gejoel bleek de kampioen van vorig jaar opnieuw de snelste. Die liet weten dat hij zo goed is dankzij zijn moeder. Blijkbaar is de kampioen beter in sms’en dan spreken, want toen hem werd gevraagd hoe het voelt om kampioen te worden, kon hij alleen uitbrengen: “Ik weet niet wat ik moet zeggen.”??

De LG US National Texting Competition werd in 2007 voor het eerst georganiseerd.