Van 28 oktober tot 3 november worden in Amsterdam alle bijzondere eigenschappen van wol voor het tweede jaar op rij onder de aandacht gebracht tijdens de tweede editie van Wool Week. Door de hele stad worden zeven dagen lang activiteiten georganiseerd door musea en winkels, maar ook door de top van de Nederlandse creatievelingen. Verder zijn er workshops, zoals ‘Eerste hulp bij breiongelukken’ voor beginners tot hogere wiskunde bij het oplossen van allerhande breivraagstukken voor ontwerpers. Want: wool, c’est cool.

Tijdens Wool Week, een initiatief van ‘The Campaign for Wool’: een internationaal samenwerkingsverband ter promotie van het gebruik van wol, zullen twee exposities centraal staan in Amsterdam. Ook vindt er een Tour de Wool plaats én zal de week feestelijk worden afgesloten met speciale ‘wol-activiteiten’ tijdens de Amsterdamse Museumnacht op 2 november.

De eerste expositie vindt plaats in De Cromhouthuizen waar vijfendertig designers en stylisten hun wolontwerpen tentoonstellen. “Wol straalt niet alleen rijkdom en elegantie uit maar kan er ook stoer uit zien en valt soepel om het vrouwelijk lichaam,” zegt Jan Taminiau, één van de deelnemende ontwerpers. Enkele andere namen wiens ontwerpen te bekijken zullen zijn, zijn Claes Iversen, Lucas Ossendrijver, G-STAR RAW, SuperTrash en Avalon.

Tour de Wool
In De Oude Kerk zullen tien topfotografen hun kijk op wol laten zien. Onder andere Edland Man, Paul Berends, Philip Riches en Romy Threebusch tonen daar hun eigen visie .

Voor de shopaholics is er Tour de Wool die je langs verschillende locaties in de stad zal voeren waar wollen kleding en design te koop zijn. De locaties leiden naar zowel conceptstores, particulieren als warenhuizen en hebben allemaal één ding gemeen: wol.

Prins Charles
De doelstelling van de campagne, die door niemand minder dan Prins Charles van Groot-Brittannië in het leven werd geroepen, is om de consument te informeren over de natuurlijke en duurzame aspecten van wol en ter ondersteuning van de creatieve industrie. Of zoals de grote Paul Smith het zegt: “Wool is always my first choice because it is natural, it works, it’s substantial – you can’t do better than use wool.”

Meer info vind je op de website van The Campaign for Wool.