Ook Antwerpen pakt dit jaar uit met een magisch winterfeest. Op zaterdag 7 december start de winter in de Scheldestad met een schouwspel van acrobaten, vuurkunstenaars, sprookjesfiguren en lichtgevende muzikanten. Het is tegelijkertijd de start van de traditionele kerstmarkt.

Het openingsfeest is een spektakel van theater- en vuuracts die vanaf 18 uur de binnenstad verlichten. Maar er is meer. Zo vertrekt er vanaf De Keyserlei een stoet van roze, dansende flamingo’s, Les Nomades van Compagnie Remue Ménage. Verder een Vuurparade en vuurspuwers. Op de Groenplaats is een lichtballet te bewonderen van marionetten in reusachtige, opblaasbare ballen. Het openingsfeest wordt afgesloten met vuurwerk aan de Schelde. 

Nieuw zijn spectaculaire vuuracts op de laatste drie vrijdagen van december. Ze verlichten de afterworkparty’s die er zullen plaatsvinden op de Grote Markt. De ijsbaan zal openen op 7 december en sluit op 5 januari. In de Spiegeltent op de Groenplaats kun je gedurende de gehele periode terecht voor een hapje of drankje en een uitgebreid winterprogramma dat bol staat van theater, dans, muziek en workshops.