Wil je eens op een andere manier de toerist uithangen? Tourists Save The World is een actieve toer van drie uur waarbij je aan de hand van een speciaal programma en een gids een of meerdere dagen door Amsterdam trekt om er op verschillende locaties kleinschalige wereldverbeterende activiteiten en goede daden te doen. Dat kan gaan van het bezoeken van ouderen tot het doen van vrijwilligerswerk. Volgens de initiatiefnemers is er namelijk meer te zien en te doen in Amsterdam dan de rosse buurt, de coffeeshops en het Leidse Plein.

 

Via Tourists Save The World kun je tijdens je verblijf in Amsterdam geheel andere kanten van de stad leren kennen en rechtstreeks in contact komen met mensen die er leven en wonen. Je begeeft je op nieuwe terreinen en draagt op die manier ook nog iets bij aan, in dit geval, de Nederlandse samenleving. Doel van de initiatiefnemers is om een ander soort toerisme te promoten, want waarom zou je niet iets positiefs bijdragen aan de steden en plaatsen die je als toerist bezoekt? Iedereen voelt zich er beter bij, vinden ze bij Tourists Save The World.?

Tourists save the world is een initiatief van Maatschappelijk Verantwoord Toerisme en werd ontwikkeld om het bezoeken van een nieuwe plek te combineren met een actieve bijdrage aan de samenleving middels goede daden die op bepaalde locatie uitgevoerd kunnen worden. Iedereen is welkom om deel te nemen: dagjesmensen, groepen, solotrekkers, internationale- en nationale bezoekers. In dit YouTube-filmpje krijg je een idee wat je zoal kunt verwachten van een goede-daden-toer via Tourists Save The World.