Vanavond treedt muzikante Pascale ‘Bloomfish’ Michiels op in café Biekorf in Gent. Het wordt zoals alle Bloomfish Solo optredens een intiem concert zonder franje: eerlijk en ‘naakt.’ Of zoals de Belgische muzikante zelf zegt: “Ik en mijn gitaren en mijn songs. That’s it.” Vandaag heeft ze bovendien zelf iets te vieren, want ze viert op deze eerste, echte mooie lentedag haar verjaardag. Onze aanrader van de dag.

Pascale Michiels heeft met Bloomfish gekozen voor een intieme one woman show, ofwel huiskamerconcerten, ofwel dooskamerconcerten waar de afstand tussen publiek en haarzelf niet tot een minimum is beperkt, maar zelfs wordt opgeheven. Een knus ingerichte houten kubus van twee bij twee meter wordt ’s werelds kleinste singer-songwriterpodium. Dat maakt optredens van Bloomfish niet alleen anders en uniek dan andere muzikale concerten, maar ook elk optreden is hierdoor anders en uniek.

Bloomfish

Pascale Michiels is met Bloomfish Solo al langer een eigen, andere muzikale weg ingeslagen. Onlangs bracht de muzikante in eigen beheer haar eerst Bloomfish cd uit, genaamd Bloomfish Live & Solo uit in een beperkte oplage van driehonderd stuks. Pascale Michiels: “Het is een live opname en niet verkrijgbaar in de winkels of op het internet. Als men er een wil, kan dat na concertjes, of door mij een mail te sturen.”

Alle informatie over Pascale Michiels, Bloomfish Solo, haar rijke verleden als actrice én andere muzikale projecten waar ze aan meewerkt, zoals Group Deville – ook een aanrader – en de Wigbert Tour, vind je op bloomfish.be.

Bloomfish luisteren en zien 

Om de cd Bloomfish Live & Solo te bestellen, kun je Pascale Michiels mailen via pascale@bloomfish.be. Of je kunt naar een van haar intieme concerten gaan: vanavond 15 maart 2012 in café Den Biekorf in Gent, vanaf 20.30 uur, 11 April in café De Loge in Gent en op 26 mei in café Rood-Wit in Antwerpen. De agenda vind je ook op bloomfish.be.

Foto home pagina ©Kiri Duhoux, logo Bloomfish/Eugene&Louise. 

In deze YouTube muziekclip zingt Pascal Michiels zelf waar Bloomfish Solo voor haar als muzikante en persoon om draait: ‘I am a fish, swimmin’ in a big sea, a sea full of discovery. I try to find the beauty.’