Er was een tijd dat we nergens ter wereld heen konden trekken zonder eerst ergens geld te wisselen of te bestellen. Wie herinnert zich niet een paar wilde avonturen waarbij je op een verre bestemming arriveerde om vervolgens tot de conclusie te komen dat je de taxi niet kon betalen of zelfs aan geen eten of drinken kon raken zonder rinkelende, plaatselijke valuta?

(Dit is een betaalde advertentie)

Je zou het haast vergeten sinds je in quasi heel Europa met euro’s alles kunt kopen wat je hart belieft, maar op andere plekken in de wereld kan het nog steeds behoorlijk catastrofaal zijn wanneer je geen lokale munten op zak hebt. Je mag dan misschien net geland zijn op je droombestemming, als de taxi naar je hotel enkel harde cash incasseert, ben je beter voorbereid.

GWK Travelex
Gelukkig kun je bij GWK Travelex, specialist in buitenlandse valuta, terecht voor meer dan 40 populaire valuta zodat je zonder zorgen naar je ultieme vakantiestemming kunt trekken. Het mag namelijk wel handig lijken om je uit de slag te trekken met een indrukwekkende verzameling plastic betaalkaarten in je portemonnee, soms zijn bikkelharde valuta het enige betaalmiddel om je te redden in onverwachte situaties. Bovendien kunnen geldautomaten in het buitenland je een behoorlijke duit kosten.

Online
GWK Travelex biedt je daarom een waaier aan diensten om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Online vind je alle info om makkelijk en snel uiteenlopende valuta te bestellen die je vaak al binnen 24 uur kunt afhalen. Bij GWK Travelex op Schiphol kan je bestelling zelfs direct worden opgehaald. Verder vind je in Nederland vestigingen in alle grote stations, stadscentra en, naast Schiphol Airport, ook in Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Bovendien wordt op online valuta bestellingen geen provisie berekend dus bespaar je op die manier ook nog eens geld. Dat kun je dan weer uitgeven aan leukere zaken tijdens je vakantie.

Cash PassportTM
Verder kun je bij GWK Travelex -in samenwerking met MasterCard- ook een prepaid Cash PassportTM kopen die werkt als een creditcard en beschikbaar is in drie verschillende valuta: Amerikaanse dollars, Britse ponden én Euro’s. Overal waar je een MasterCard logo ziet, kun je deze kaart gemakkelijk gebruiken en de betaalkaart is beveiligd via chip en PIN zonder dat deze aan je bankrekening is gekoppeld. Hierdoor is het risico op fraude zo goed als nihil. Voorwaarde is wel dat je niet in het rood staat wanneer je de kaart aanvraagt. Daarbij profiteer je als Cash Passport kaarthouder ook nog eens van unieke MasterCard aanbiedingen en krijg je geld terug gestort op je kaart bij elke online bestelling via het cashback programma van Mastercard.

Handig
Ook handig om te weten: bij ieder klein bedrag dat je pint bij een geldautomaat in het buitenland worden er kosten aangerekend en ook heeft je bank een maximum bedrag opgesteld dat je wekelijks mag opnemen met je gewone bankpas. Wij wensen je dus liever een zorgeloze en goedkope reis met GWK Travelex!

Voor meer info, surf naar GWK Travelex. (Dit is een betaalde advertentie)

Klik hier voor je Cash Passport.