Als leukste winkelstad van Nederland, moet je je naam natuurlijk wel alle eer aan doen. Daarom pakt Maastricht vandaag weer uit met Magisch Maastricht. Van 2 december tot en met 8 januari 2012 wordt Het Vrijthof omgetoverd tot een wintersparadijs met een schaatsbaan van 800 vierkante meter, een 60 meter hoog reuzenrad en een kerstmarkt.

 

Voor de kinderen is er een levendige kerststal en een carrousel. Nieuw dit jaar is de Magische Lichtroute. ??Shoppen kan tijdens de zogenaamde ‘X- Maastricht Shopping Nights’. Deze vinden plaats van 20 tot en met 23 december. Alle winkels in de binnenstad zijn dan tot 21.00 uur open. Daarnaast is elke zondag (met uitzondering van 25 december) in november en december een koopzondag.

Uniek is de avondwandeling ‘Magische Lichtroute’. Tal van plekken in hartje Maastricht zijn voorzien van bijzondere stadsverlichting. Bij het Centraal Station Maastricht staat een 10 meter hoge verlichte kerstboom. Plein 1992, de Markt en Mosae Forum worden ‘bekroond’ met kroonluchters en de ‘Hoge Brug’ ziet eruit als een bijzonder lichtpad. Rondom het Onze Lieve Vrouweplein vind je overal mistletoe in de bomen.

Meer informatie vind je op Magisch Maastricht.