Hoe zit het eigenlijk met de invloed van vrouwelijke schrijvers op de hedendaagse Vlaamse letteren? Antwerpen Boekenstad en het Letterenhuis stellen de vraag aan enkele hedendaags schrijvers zoals Saskia De Coster, Herman Brusselmans en Monika Van Paemel. Kom naar Literaire Moeders, een evenement in twee delen waarbij aan Vlaamse schrijvers wordt gevraagd wie hun literaire moeders zijn en ook: waarom?

Willem Elsschot, Louis Paul Boon, Hugo Claus, zij maken onmiskenbaar deel uit van de lijst belangrijke Vlaamse schrijvers. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de vrouwelijke schrijvers op die lijst?

Dat vroegen Antwerpen Boekenstad en het Letterenhuis zich ook af en dus organiseren zij Literaire Moeders, een evenement in twee delen waarbij aan Vlaamse schrijvers wordt gevraagd wie hun literaire moeders zijn en ook: waarom?

Op dinsdag 21 januari 2014 zullen Saskia De Coster, Rachida Lamrabet, Luuk Gruwez, Brigitte Raskin en David Van Reybroeck te gast zijn. Gevolgd door Herman Brusselmans, Monika Van Paemel, Celia Ledoux, Christophe Vekeman en Diane Broeckhoven op dinsdag 28 januari 2014.

Kaarten kosten 3 euro/5 euro en kunnen worden gereserveerd via [email protected] of op +32 (0)3 222 93 20 tijdens kantooruren.