Surfen naast de festivalweide, jezelf met verse oesters aan een intiem kampvuur neervlijen of gewoon ouderwets uit je dak gaan op de muziek terwijl je kinderen ondertussen een paardenritje maken op het strand? Het kan allemaal op het festival Into the Great Wide Open op Vlieland, misschien wel het mooiste Nederlandse waddeneiland. Een jaarlijks festival, maar dan wel helemaal anders.

Na een zomer bol van de festivals ben je er mogelijk even helemaal klaar mee. Maar dan heb je wellicht nog nooit van Into the Great Wide Open gehoord. Een festival dat anders is dan alle andere.

Hoewel ook hier de muziek centraal staat, maakt vooral de context het festival zo bijzonder. Midden in de natuur en op misschien wel het mooiste waddeneiland van Nederland kun je behalve van alternatieve popmuziek (onder andere Claw Boy Claw en Bent Van Looy) namelijk ook genieten van kunst of film en worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Zee van rust en ruimte
Maar het allergrootste verschil met alle andere festivals is het overschot van een (letterlijke) zee van rust en ruimte. Niet dranghekken, maar de zee zelf vormt dan ook de grens van het festivalterrein en iedere bezoeker bepaalt zelf zijn of haar eigen tempo van festivalbeleving.

Dus of je nu uit de bol wil gaan op de festivalweide, liever mijmerend naar de zee staart terwijl je smult van een kersvers gevangen zeebaars óf zowel van crowdsurfen als van golfsurfen houdt… Alles is mogelijk op dit jaarlijkse festival dat tegelijk intiem, maar ook weids en simpelweg ‘great’ is voor grote en kleine mensen. 

Praktisch
Het festival Into the Great Wide Open vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september op het waddeneiland Vlieland. Alle info over tickets, verblijf en vervoer vind je op de website Into the Great Wide Open. Minder goed nieuws is dat voorlopig alle tickets voor de editie 2013 zijn uitverkocht. Via dezelfde website kun je je nog wel voor de wachtlijst aanmelden. Ook kunnen mensen die tickets over hebben deze hier te koop aanbieden. En mocht het dit jaar toch niet lukken, wees er dan volgend jaar zeker als de kippen bij.