In Amsterdam opent op 3 december Hotel The Exchange de deuren. The Exchange is niet bepaald het zoveelste hotel: alle kamers in dit hotel zijn namelijk aangekleed als modellen op de catwalk. Afgestudeerden en alumni van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) maakten het ontwerp. Het resultaat is 61 unieke kamers waar mode en architectuur samenkomen.

De kamers, variërend van 1 tot 5 sterren, zijn zeer divers en het minste wat je kan zeggen is dat ze bijzonder en uniek zijn. Zo kunnen romantische zielen in slaap vallen in de op Marie Antoinette geïnspireerde kamer, waar de wand oogt als een korset en de rok die via het bed doorloopt over de grond. Voor wie liever wegdroomt in een meer minimalistische omgeving is er een kamer gebaseerd op het sprookje ‘De Kleren van de Keizer’, waar niets is wat het lijkt.

?Hotel The Exchange is een concept van Otto Nan en Suzanne Oxenaar. Maar als gast kun jij zelf ook aan de slag met stoffen en aanwezige naaimachines om je eigen toets aan een kamer mee tegen.