Als Valentijn nadert kan Parijs als hoofdstad van de liefde natuurlijk niet achterblijven. Daarom organiseert Magnum Photos Paris ‘In Love with Magnum.’ Verliefde koppels kunnen zich op 11 februari in Parijs laten fotograferen door een fotograaf van Magnum en de foto achteraf laten signeren en kopen. De fotosessie valt samen met de expositie ‘In Love’ waar de mooiste liefdesfoto’s van Magnum-fotografen te bewonderen zijn.

Als je dit jaar eens echt wilt uitpakken met je Valentijnscadeau, is Parijs wel the place to be. Fotografen Steve McCurry, Paolo Pellegrin, Christopher Anderson en Bruce Gilden – en nog een vijfde Magnum-fotograaf die nu nog niet bekend is – zullen speciaal voor alle verliefde koppels een fotostudio opzetten in vijf luxe-hotels, waar koppels zich kunnen laten fotograferen. Het cadeau suprême: een prachtige dubbelportret waar je nog lang plezier van kunt hebben.

Boeken

De tijdelijke fotostudio’s gaan ’s morgens open om 10 uur en sluiten om 17 uur. Als je op de foto wilt, moet je wel van te voren boeken. Dat kan door een mail te sturen naar Magnum Photos Paris. Je moer er een beetje moeite voor doen, maar dan heb je wel wat. 

Bovendien valt de prijs voor een foto nog mee. Voor een gesigneerde A4 portretfoto moet je 250 euro op tafel leggen, voor een gesigneerd A3 portret betaal je 400 euro. Leuk om te weten is dat 20 procent hiervan wordt gedoneerd aan AIDS charity Solidarité Sida, een Franse organisatie die Aids bestrijdt en dit jaar twintig jaar bestaat.

Meer ‘In Love’

Magnum Photos Paris organiseert verder ook nog een expositie waar de mooiste liefdesfoto’s van Magnum-fotografen te zien zijn. Zo vind je er liefdesfoto’s van fotografen als Martin Parr, Alec Soth, Elliott Erwitt en Jim Goldberg.

Deze expositie vindt plaats van 30 januari tot en met 25 februari in Galerie Colette aan de rue Saint-Honoré 213 in Parijs. De foto’s op deze expositie zijn ook te koop, maar hier moet je wel wat meer geld op tafel leggen voor een enkele foto. Reken maar alvast op een paar duizend euro voor een foto van het kleinste formaat. De foto’s en de prijzen kun je downloaden via deze pagina.  

Verder zal Magnum Photos Paris voor Valentijnsdag ook nog een In Love-fotoboek uitbrengen met de mooiste liefdesfoto’s van bekende Magnum-fotografen in postkaart-formaat. Het boek is van 11 tot en met 14 februari te koop bij diverse fotostudio’s in Parijs, het hoofdkwartier van Magnum Photos in Parijs en bij de Magnum Gallery in de wijk Saint Germain des Prés. Je vindt Magnum Photos Paris aan de rue Hegesippe Moreau 19 in Parijs.