Brussel staat komend weekend helemaal in het teken van mode tijdens de twaalfde editie van het Modo Parcours dat dit keer als thema Fashionalism krijgt. In de omgeving van de bekende Dansaertstraat en in de wijk rond de Zavel zullen ruim zeventig Belgische modeontwerpers hun creaties tonen. Jaarlijks trekt het Modo Parcours zo’n 10.000 bezoekers.

 

Het Modo Parcours zal dit keer nog meer dan anders focussen op Belgische modetalenten. Zo zullen er installaties te zien zijn van Raf Simons, hoofdontwerper bij het modehuis Dior. Verder kun je je vergapen aan prachtige etalages, modeshows bezoeken of deelnemen aan een van de vele workshops.

High Fashion Low Countries
Wie een inkijk wil in de modewereld in België en Nederland kan naar de film ‘High Fashion Low Countries.’ De gelijknamige tentoonstelling ‘High Fashion Low Countries’ toont het werk van zes bekende namen uit de Belgische en Nederlandse modewereld, zoals Helena Lumelsky, Katrien Van Hecke en Céline De Schepper (België) en Jantine Van Peski, Nathalie de Koning en Pauline Van Dongen (Nederland). In samenwerking met het Flanders Fashion Institute uit Antwerpen wordt er een reeks lezingen rond ‘slow fashion’ georganiseerd.

Het Modo Parcours vindt plaats op vrijdag 12 oktober van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 13 oktober van 11.00 tot 18.00 uur en zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info en het uitgebreide programma vindt je op de website modobrussels.be.