Vandaag is het de tiende verjaardag van Harry Potter. Voor die gelegenheid worden elf personages uit de Harry Potterboeken gekoppeld aan een Limburgs dialect. ‘Harry Potter kalt plat’ is een initiatief van de Maastrichtse kinderboekenwinkel De Boekenwurm. Eigenaresse Hanneke Koene vond niemand minder dan Theo Bovens, gouverneur van de provincie Limburg, bereid om de spits af te bijten. Hij neemt het Maastrichtse dialect voor zijn rekening.  

 

??’Met Harry Potter kalt plat’ viert kinderboekenhandel De Boekenwurm dat het vijftien jaar geleden is dat het eerste boek over Harry Potter verscheen. Dat gebeurt met een bijzondere voorleesactiviteit: elf voorlezers lezen elk in hun eigen dialect voor.

Commissaris van de koningin (in Limburg gouverneur genoemd) Theo Bovens neemt de ‘Mestreechter taol’ voor zijn rekening. Hij zal het eerste fragment voorlezen én de winnaar van de Harry-Potter-kalt-plat-quiz uit de Loatpot ‘toveren.’ De winnaar krijgt het nieuw te verschijnen boek van J.K. Rowling.

Op 17 oktober verschijnt het nieuwe boek ‘Een goede raad’ (The Casual Vanancy) van de Britse successchrijfster. Het is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. ‘Een goede raad’ komt uit als paperback, gebonden editie en als e-book.

Praktisch
‘Harry Potter kalt plat,’ dinsdag 31 juli 2012 om 19.30 uur in de Mariastraat in hartje Maastricht waar kinderboekenhandel De Boekenwurm is gevestigd. Wanneer het weer het toelaat, zal alles buiten plaatsvinden, zo niet dan vindt het in de boekwinkel plaats. Er wordt aangeraden om je eigen stoel(tje) mee te nemen.