Op de website airbnb.com vind je een lijst van logeeradressen waar je in een boomhut kunt slapen. Van Italië en Marokko tot Costa Rica en India: op veel plaatsen in de wereld kun je ‘s avonds je ogen sluiten, terwijl je bijna letterlijk wordt ‘omarmd’ door de takken van een boom.

 

Trees & Zzzs heet de lijst met overnachtingsplaatsen waar je in een boomhut kunt logeren en die je nu terugvindt op Airbnb, een website met particuliere logeeradresjes. De vaak sprookjesachtige boomhutten zorgen volgens Airbnb voor een ultieme natuurbeleving. Sommige boomhutten liggen midden in een natuurpark of prachtig bos, vanuit andere hutten kijk je zo uit over lavendelvelden of groene heuvels. De meeste boomhutten beschikken over een eigen badkamer met toilet. Wel zo handig. De hutten zelf variëren van basic tot zeer luxueus. 

Vanaf 30 euro per nacht 
Hoewel sommige boomhutten aan de andere kant van de wereld liggen – en je dus alleen al aan een vliegtuigticket een fortuin kwijt bent – hoef je niet altijd diep in de buidel te tasten voor een nachtje in een boomhut. Zo kun je in het zuiden van Spanje al voor 30 euro per nacht in een boomhut logeren in het natuurpark Sierra de Huétor, gelegen bij de stad Huétor de Santillán. 

De duurste boomhut op de lijst ligt in Italië. Daar moet je 350 euro neertellen voor een nachtje in de luxueuze Tree House Suite Bleue in Arlena di Castro, ten noorden van Rome. Voor die prijs slaap je wel op acht meter hoogte in een prachtige oude eik met uitzicht over 12 hectare lavendelvelden. Het ontbijt wordt hier ‘s morgens bij de boom afgeleverd en kun je via een takel omhoog hijsen en nuttigen op het terras.  

De volledige lijst met de nodige informatie en foto’s vind je terug op de website van Airbnb.com.  

Foto: airbnb.com.