Meer dan 30 makers, ontwerpers, artiesten, doeners, denkers en creatieve ondernemers zullen op 24 november in Zelzate hun werk tonen of verkopen, ieder op hun eigen vierkante meter. ‘Eén vierkante meter’ is namelijk niet enkel de naam van het evenement, maar meteen ook het concept dat deelnemers uitdaagt om op een minimale oppervlakte, het maximale uit de kast te halen.

Bekende namen naast nieuw talent, uit België of het buitenland. Bezoekers kunnen een grote verscheidenheid verwachten aan disciplines en deelnemers. Bovendien tonen en verkopen alle makers hun werk zelf. En dat werk kan variëren van handgemaakte artikelen van stof, keramiek of papier, tot hout, zilver of een 3D print. Maar je ook plaatsnemen in de kappersstoel van een heuse barbier of je onder handen laten nemen voor een Japanse drukpuntmassage.

‘Eén vierkante meter’ wordt georganiseerd in de kapelzalen van ’t Klooster waar je ook van een glas of een cupcake kan genieten in het kloostercafé. In de caravan in de tuin leest niemand minder dan Antje De Boeck voor. Verder is er ook een workshop ‘deco-patch’ dus wie een saaie vaas of bloempot wil pimpen, kan deze meteen meenemen voor een eigenhandige make-over.

Praktisch
De toegang voor ‘Eén vierkante meter’ is gratis. Bezoekers zijn aanstaande zondag welkom in ’t Klooster, Kerkstraat 64A in Zelzate van 10 tot 17 uur. Voor meer info, surf naar de website van ‘Eén vierkante meter.’