Eigen aan creatief werk is dat het altijd in beweging is, net zoals het leven zelf. Het gaat naar boven en naar beneden en cirkelt overal om je heen. Deze metafoor is ook van toepassing op het klimaat in de Amerikaanse staat Californië. Van broeierig dagen in het nationale park Joshua Tree tot meer gewone dagen in San Francisco tot vriesochtenden in de Sierra Nevada. Het is er zowel heet als koud en alles er tussenin, zoals blijkt uit deze fotoreportage van fotograaf Mark Lamontagne die in opdracht van persagentschap Death To The Stock Californië doorkruiste.

 

De sleutel om in Californië te leven, of om met andere veranderlijke omstandigheden om te gaan, is om je op die omstandigheden voor te bereiden. Of het nu om het klimaat, omstandigheden of uitdagingen gaat, Je kunt het weer nooit controleren, maar je kunt wel controleren hoe je je er op voorbereidt en op welke manier je reageert. Jij bent de gemeenschappelijke factor in al deze omstandigheden. Het is aan jou om een weg te vinden doorheen dit alles. Jij bent de gemeenschappelijke factor in al die omgevingen. In een wereld van eeuwigdurende transformatie, kun je je eigen samenhand en continuïteit organiseren.

De foto’s zijn van Mark Lamontagne uit  Lynchburg, Virginia. Hij heeft een goed oog voor de natuurlijke schoonheid gekoppeld aan een waarachtige avontuurlijke geest. Mark Lamontagne: “Californië is een van de enige staten waar je deze uiteenlopende klimaten kunt ervaren en dit allemaal in een en hetzelfde seizoen. De foto’s zijn gemaakt in januari en ik heb toen de hele waaier aan condities aan de Westkust mogen ervaren. Binnen 10 dagen heb ik de hele staat doorkruist en beleefde ik een ongelooflijk divers winterse reiservaring.”

foto’[email protected]/DeathToTheStock

Spotlight
Het Death to the Spotlight programma is een programma waarin maandelijks een andere artiest een pakket foto’s mag maken die wordt doorgegeven aan een groter publiek en door samenwerkingen met andere artiesten te organiseren.