Urban farming is hot. Steeds meer mensen moestuinieren ook thuis, wat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn als je de revolutionaire moestuinkistjesmethode volgt die beschreven staat in het boek Zelfgeboerd dat op 15 maart uitkomt. In dit boek over urban farming leer je – naast groenten te verbouwen – hoe kippen en bijen te houden in de stad en hoe te koken met de opbrengst van je dak of balkon.

We willen weten waar ons voedsel vandaan komt. Dus eten we steeds meer biologisch, maar verbouwen we ook steeds vaker onze eigen groenten. Ook in de stad waar weinig  traditionele buitenruimte is. Maar dan wel op een nieuwe manier: op je balkon, tegen je gevel. Helemaal niet moeilijk, gewoon de zaadjes op je vensterbank voorzaaien of kleine plantjes kopen bij het tuincentrum. Moestuinieren is superleuk bovendien. En kinderen eten veel beter van groenten die ze zelf hebben zien groeien, dan van groenten uit de supermarkt.

Stappenplannen
Het boek Zelfgeboerd bestaat uit makkelijke stappenplannen en informatie over hoe groenten te verbouwen op je dak, gevel of op je balkon. Ook leer je hoe kippen en bijen te houden en krijg je tips over wildplukken in de stad. Daarnaast staan er in Zelfgeboerd meer dan 50 smakelijke recepten in die je met de oogst kunt maken. Verzonnen door Marian Flint, gefotografeerd door Anna de Leeuw. Het rijk geïllustreerde boek is geïllustreerd en vormgegeven door Studio Boot in Den Bosch.

Over de makers
Auteur Marian Flint is beeldredacteur van Jamie Magazine. Studio Boot is een toonaangevende ontwerpstudio uit Den Bosch die eerder voor Snor onder andere het boek Zelfgeoogst ontwierp. Dit boek won een Gourmand Cookbook Award voor beste coverdesign en is inmiddels in het Duits vertaald. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij uit Utrecht die erom bekend staat stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.

Zelfgeboerd – Nog meer supersimpel moestuinieren en superlekker koken van Marian Flint, Annemarieke Piers en Claudette Halkes is vanaf 15 maart verkrijgbaar en wordt uitgegeven door uitgeverij Snor. Prijs: 16,95 euro.