“Saving the world is best done in pretty shoes,” zegt Nathalie Hendriks. Onlangs opende zij haar nieuwe webwinkel voor fashionista’s met een hart voor mens, dier en milieu. Bij Chevaliers des Pieds vind je namelijk veganistische en eco vriendelijke schoenen die toch trendy en duurzaam zijn.

Zelf is Nathalie al meer dan 20 jaar vegetarisch maar heeft ze ook een grote voorliefde voor schoenen. In de praktijk bleek het echter niet altijd zo eenvoudig om diervriendelijk schoeisel te vinden.

“Enkele jaren geleden vond ik amper schoenen die én mooi én verantwoord zijn, tenzij ik ze bestelde in bijvoorbeeld Amerika,” vertelt Nathalie. “Dus besloot ik om te proberen daar zelf iets aan te doen. Het is niet omdat ik bewust wil shoppen dat ik wil inboeten op comfort, luxe en trendiness, of weken wil wachten voor ik met m’n nieuwe schoenen kan pronken. Ik wil ook niet per se dat mensen van mijlenver kunnen zien dat ik veganistische schoenen draag. Als ik een complimentje krijg over m’n mooie hakken en dan de verraste blikken zie wanneer ik vertel dat het veganistische schoenen zijn, dan weet ik dat ik in m’n opzet ben geslaagd.”

Mode en duurzaamheid zijn dus de sleutelwoorden voor Chevaliers des Pieds. “Concreet wil dit zeggen dat alle schoenen in het aanbod zijn vervaardigd zonder dierlijke producten en met het grootste respect voor het milieu,” vervolgt Nathalie. “Tegelijk zijn de schoenen kwaliteitsvol en gemakkelijk te onderhouden. De mensen die deze eersteklas schoenen produceren, doen dat in een veilige omgeving en worden daar eerlijk voor vergoed. Ik wilde daarnaast van bij de start een zo breed mogelijke doelgroep aanboren. Vandaar dat je bij Chevaliers des Pieds nu al zowel heels als flats vindt, maar ook laarzen en sneakers.“

Voorlopig richt Nathalie zich vooral op de dames, maar zodra de verkoop aanzwengelt, is ze van plan ook het aanbod voor heren uit te breiden. De schoenen zijn leverbaar in België en Nederland. Chevaliers des Pieds biedt je verder een handige schoenenmeter zodat je je moeilijk van maat kan vergissen. Toch een verkeerde maat besteld? Dan krijg je je aankoopprijs én retourneerkosten integraal terugbetaald.

Meer info vind je op de webshop van Chevaliers des Pieds.