“Ik weet hoe het is, als je uren moet lopen om naar school te kunnen gaan. Ik weet hoe het voelt, als er midden in het dorp een waterpomp komt, zodat je niet meer heel ver een bos in hoeft om water te halen,” zegt Ntjam Rosie, Rotterdamse zangeres en stijlicoon, zelf afkomstig van Kameroen. Daarom werd de zangeres onlangs de nieuwe ambassadeur van World Vision.

De ontwikkelingsorganisatie zet zich in voor kinderen in armoede en ook Ntjam Rosie wil zich graag voor deze kwetsbare kinderen inzetten: “De reden dat ik ambassadeur van World Vision ben, is omdat ik geloof dat ieder kind recht heeft op een goede basis. Naar school gaan, schoon drinkwater, een dak boven je hoofd en een liefdevolle omgeving. Wat me aanspreekt bij World Vision is de duurzaamheid waar hun visie op gebaseerd is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de gemeenschap zelfstandig wordt en niet meer afhankelijk is van World Vision. Dat vind ik mooi.”

Kinderen een stem geven
Ook World Vision is enthousiast over de nieuwe samenwerking. Ntjam Rosie is een bekende naam in de jazzwereld die al optrad op het North Sea Jazz festival en onder andere te gast was in De Wereld Draait Door. “Door samen te werken met ambassadeurs als Ntjam Rosie geven we een stem aan kinderen, die anders niet worden gehoord. Zo maken we echt een verschil in het leven van kinderen daar en ook in het leven van mensen hier,” licht Aline Soerdjpal van World Vision toe.

Na Azië en Oost-Europa, toert Ntjam Rosie momenteel in Nederland rond met haar theatertour At the back of beyond, genoemd naar haar recent verschenen album. Tijdens de optredens vertelt zij ook meer over haar ambassadeurschap en hoe de initiatieven van World Vision de levens van kinderen veranderen.

Meer info vind je op de website van World Vision.