Een luchtverfrisser die ruikt naar rozen, vers gemaaid gras of narcissen en gemaakt is van schapenkeutels. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maak kennis met Sheep Poo Paper, gemaakt van schapenkeutels die worden verzameld in de bergen van Wales. Sheep Poo Paper is een fris ruikend kartonnetje dat je maar gewoon hoeft op te hangen: in huis, op het toilet, in je klerenkast of in de auto. Hoe meer je ermee wappert, hoe lekker het geurt.

 

Een schaap verteert maar vijftig procent van alles wat het dagelijks eet, wat overblijft zijn bruikbare vezels. Door de schapenkeutels te verzamelen, steriliseren, wassen, persen en drogen, kun je er stevig papier van papier maken zonder dat er een boom sneuvelt. Bovendien, niet onbelangrijk, ruikt het papier niet (meer) vies. Alsof dat nog niet genoeg is, Sheep Poo Paper kost hetzelfde als andere luchtverfrissers.

Sheep Poo Paper is verkrijgbaar in drie verschillende geurtjes en kost 2,45 euro per stuk. Je kunt de luchtverfrisser bestellen via ecoshop Kunduz.be. In de webshop vind je trouwens wel meer handige en leuke eco producten, zoals composteerbare luiers en een ‘plantbare’ envelop met bloemenzaadjes: ook leuk om aan iemand cadeau te geven.