‘Les Miserables’ is een boek van Victor Hugo en werd nu verfilmd met Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russell Crowe in de hoofdrollen. Gisteren ging de film in première. De film is nu bekroond met een Green Seal van de Environmental Media Association.

 

Filmmaatschappij Universal heeft beslist om steeds duurzamer te gaan ondernemen. Universal Pictures en Focus Features ontwikkelden daarom voor Les Miserables een duurzame productiegids en huurden personeel in om te helpen bij een duurzame uitvoer van de werkzaamheden.

De film, met in de hoofdrollen Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russel Crowe, werd gemaakt met oog voor het milieu. Door het afval te scheiden en hybride voertuigen te gebruiken om personeel en materiaal te vervoeren. Daarnaast werd er, waar mogelijk, hergebruikt materiaal ingezet voor het bouwen van de filmsets.

Gedurende de productie werd al het afval gescheiden ingezameld en gerecycled. Dit afval werd omgezet tot zo’n 11 ton compost. Na afloop heeft de maatschappij veel spullen gedoneerd aan een instelling voor hergebruik. Voor al deze inspanningen is de film nu dus bekroond met een Green Seal. Het wachten is op de Oscars…

Bron: Het Kan Wel/MNM.com.

Foto: Les Miserables/Facebook.