Wat gebeurt er als een plant teveel of te weinig water krijgt? Heeft de temperatuur invloed op het ontkiemen van je plantjes? En waarom hebben planten licht nodig? Ontdek wat planten nodig hebben om te groeien met de serie Zoek het Uit. Een reeks experimenten waarmee kinderen de opbrengst van hun moestuin kunnen verhogen.

Kinderen vanaf 8 jaar gaan zelf aan de slag met de proefjes met biologische zaden en leren wat planten nodig hebben om te groeien. Ze bestuderen een omgevingsfactor en houden de ontwikkeling van de planten bij.
Ieder experiment richt zich op één factor die van invloed is op het groeien van planten. Daarmee is het laagdrempelig, duidelijk en vooral erg leuk voor de kinderen om zelf te doen. De experimenten hebben beeldende namen als Koele Kiem en Dronken Boon gekregen. Je kunt ze gewoon het hele jaar door binnen uitvoeren: je hebt er zelfs geen moestuin voor nodig.

Uitkomst voorspellen
De kleine onderzoekers voorspellen aan het begin van het proefje het resultaat. Wat gaat er gebeuren? Het is heel interessant om te zien hoe planten zich gedragen als het bijvoorbeeld heel koud of heel donker is. De uitkomsten van de proefjes zijn net weer even anders dan je verwacht. Via de website van Rauwdouwers krijg je de uitleg over het experiment.

Rauwdouwers richt zich op kinderen die beginnen met moestuinieren en heeft een serie van meer dan 20 moestuinpakketten (€7,95) ontwikkeld. Met deze pakketten leren kinderen zelfstandig moestuinieren en snappen ze waar hun eten vandaan komt. Ieder pakket is overzichtelijk gericht op één groente. De serie “Zoek het Uit” is dus een logische toevoeging op het assortiment van Rauwdouwers.

Meer informatie via de website van Rauwdouwers.