Puilt jouw kast ook uit van kleren die je niet (meer) draagt? Of bewaar je nu al jaren die ene broek waar je hoopt ooit weer in te passen ook al weet je dat het er hoogstwaarschijnlijk niet meer in zit? Denk je dat er vast ooit nog een gelegenheid komt voor die jurk waar het prijskaartje na twee jaar nog steeds aan hangt? Dan wordt het hoog tijd dat je je kleerkast eens rigoureus uitmest en je inschrijft voor de Kledingruil Extravaganza XIII van Little Green Dress.

Op 9 februari geeft Little Green Dress je de kans om niet twee maar drie vliegen in één klap te slaan. Je kan naar hartenlust shoppen,  je portemonnee sparen én je redt je eigen overtollige textiel van de afvalberg. En dat is nodig want in 2011 belandde er zo’n 140 miljoen kilo textiel op de vuilnisbelt waarvan 67% nog geschikt was voor recycling. Zonde.

Op de Kledingruil Extravaganza, die deze keer in Utrecht zal plaats vinden, kun je met meer dan 50 vrouwen kledingstukken en accessoires ruilen. Styliste Tanja Hoff zal die middag paraat staan voor advies en om nieuwe miskopen te voorkomen. Alle kleding die ongeruild blijft, wordt gedoneerd aan Stichting Humana.

Naast kleding vind je tijdens de ruil een vrolijke photobooth om in te duiken en kun je even uitblazen met een homemade taartje op het terras van Suiker&Bloem. Ook kun je na afloop goodies uitkiezen van onder andere Tony’s Chocolonely, Lush, Bio by Becky en Clipper Tea.

De kledingruil gaat door op 9 februari in In de Ruimte, Oudegracht a/d werf 230 in Utrecht. Kaartjes kosten €12,50 en kun je bestellen via de website van Little Green Dress.