Volgende maand liggen er weer miljoenen pakjes onder de boom. Allemaal mooi ingepakt met cadeaupapier. En er gaat wat inpakpapier doorheen. Wist je dat er vorig jaar in Verenigd Koninkrijk alleen al genoeg cadeaupapier in de prullenbak belandde om de aarde negen keer mee in te pakken.

Maar dat kan dit jaar anders. Als je alles inpakt met Eden’s Paper, geef je niet alleen een cadeau maar ook wortels, tomaten, broccoli, rode pepers of uien. In het papier zitten namelijk zaden die je alleen maar hoeft te planten. 

En planten maar!
De zaden zitten verborgen in laagjes biologisch afbreekbaar tissues. Voor het inpakpapier wordt gerecycled papier gebruikt en de inkt is plantaardig. De lijm ontbreekt: de laagjes papier zijn aan elkaar gestanst waardoor de zaadjes op hun plek blijven zitten. Je hoeft het papier alleen nog maar te planten en water te geven.

De campagne op Kickstarter belooft dat het papier voor de feestdagen arriveert, indien er voldoende steun komt. De drie samenwerkende organisaties hebben de ontwikkeling van het papier namelijk al klaar, alleen de productie mist nog. Om dat te realiseren kunnen ze nog supporters gebruiken.

Meer weten over Eden’s Paper? Je vindt alle informatie op Kickstarter.