Een horloge waarvan je nooit meer de batterij hoeft te vervangen en je maar een uurtje zon nodig hebt om hem drie maanden lang te laten functioneren. Maak kennis met de Q&Q SmileSolar, een uurwerk dat is gemaakt van gerecycleerde materialen en maar 45 euro kost. Dat is nog niet alles, want een deel van de opbrengst wordt bovendien gedoneerd aan  Table for Two, een organisatie die gezonde schoolmaaltijden levert aan kinderen in Afrika en Azië.

Terwijl je je horloge draagt, wordt de kracht van de zon benut om licht in energie om te zetten. Dat gebeurt via een klein zonnepaneeltje dat in de rand van het horloge. Een uurtje zonlicht volstaat om je groene horloge voor een periode van drie maanden op te laden. Q&Q, het bedrijf dat de horloges op de markt brengt, wil naar eigen zeggen een glimlach op het gezicht van mensen tevoorschijn brengen.  

Katy Perry
Wij zijn alvast overtuigd. En we zijn niet de enigen. Zangeres Katy Perry droeg het milieuvriendelijke en ecologische horloge in haar jongste videoclip Birthday en ook zangeres en DJ Solange Knowles, de zus van Beyonce, draagt de Q&Q Smilesolar. Niet zo verwonderlijk. De Q&Q SmileSolar is namelijk niet alleen ecologisch en milieuvriendelijk, maar ook te verkrijgen in allerlei hippe uitvoeringen voor zowel vrouwen, mannen als jongeren. 

Praktisch
Op de website van Q&Q SmileSolar kun je alle modellen bekijken. De horloges zelf kun je bestellen via Excellentwebshop.nl. Weet dat je bij je aankoop de organisatie Table for Two steunt.