Pure producten die de huid ondersteunen en hun oorsprong vinden in eerlijke grondstoffen: dat is waar Werfzeep, een kleine biologische zeepziederij in Utrecht, voor staat. “Jaren geleden heb ik op een Canadese boerderij geleerd om zeep te maken. Met een kleine veestapel, kippenren en enorme moestuin waren ze behoorlijk zelfvoorzienend. En ze maakten zeep, op een traditionele manier,” vertelt oprichter Evelien.

“Het was de eerste keer dat ik met handgemaakte zeep in aanraking kwam. Tot mijn verbazing liet het mijn huid schoon maar ook zacht achter. Van harde stukken zeep was ik gewend een droge, trekkerige huid te krijgen, van douchegels trouwens ook. Vanaf dat moment ben ik in de wereld van zeep gedoken; het ontwikkelen van recepten, plantaardige ingrediënten, hun heilzame eigenschappen, en vooral de verschillen met synthetische grondstoffen.”

Inmiddels wordt Werfzeep niet enkel gemaakt uit plantaardige oliën, maar zijn ook alle andere grondstoffen biologisch gecertificeerd. Met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en zonder chemisch residu, hoopt Werfzeep dan ook een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld.?

Eerlijke ingrediënten
Zo wordt geen gebruik gemaakt van uit aardolie gewonnen grondstoffen, synthetische parfums, dierlijke vetten of palmolie. En omdat de productie van sojaolie, palmolie en rozenhoutolie regenwouden verdringt, wordt gewerkt met andere ingrediënten die een eerlijkere herkomst hebben.

Uiteraard worden Werfzeepproducten ook niet op dieren getest, want Evelien is haar eigen proefkonijn: “Ik heb een zeer gevoelige huid en van baby af constitutioneel eczeem. Bij huidproblemen is vaak niet goed te achterhalen waardoor ze ontstaan. Wanneer de grondstoffen van het verzorgingsproduct puur en onbewerkt zijn, is allergie voor een chemisch residu uit te sluiten.”

Scheerzeep, shampoo…
Werfzeep bevat de van nature aanwezige glycerine en de eigenschappen van koudgeperste oliën en overige ingrediënten en ieder type Werfzeep heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo zijn er scheerzeep en shampoo, calendulazeep voor de zeer gevoelige huid, groene kleizeep voor de onzuivere huid en verschillende soorten scrubzeep. Alle zepen zijn geschikt voor de gevoelige huid.

Werfzeep weegt circa honderd gram. Omdat het met de hand wordt gesneden en zeep lichter wordt naarmate het langer rijpt, kunnen de gewichten licht afwijken. Verder kun je er helemaal op vertrouwen dat Werfzeep producten vernoemd zijn naar hun ingrediënten. Zo bevat bijvoorbeeld de olijfzeep enkel olijfolie, en de kokoszeep enkel kokosolie.

Ben je op zoek naar verkoopadressen van Werfzeep of heb je interesse in een speciaal samengesteld kerstpakket, surf dan naar hun website.