Weggooien staat niet in het woordenboek van Evy Puelinckx. Met dingen die bestemd zijn voor de vuilnishoop creëert zij in dit boek unieke designobjecten. Oud leer wordt een pittig designtapijtje. Ook oud speelgoed, nylonkousen en stoelpoten tovert ze om tot hippe voorwerpen. Dankzij de stap-voor-stapfotografie en de duidelijke uitleg kun jij je eigen afdankertjes nu ook upcyclen. Een ideaal cadeau voor kerst.

Weggooien staat niet in het woordenboek van de minister van Upcycling, Evy Puelinckx. Met dingen die bestemd zijn voor de vuilnishoop creëert zij in dit boek unieke designvoorwerpen. Oud leer wordt een pittig designtapijtje.Ook oude speelgoedpoppen, theelichtjes, eetstokjes, nylonkousen, stoelpoten tovert ze om tot hippe voorwerpen. Dankzij de stap-voor-stapfotografie en de duidelijke uitleg kun je je eigen afdankertjes voortaan upcyclen. Een ideaalgeschenk voor onder de kerstboom. 

Creatieve duizendpoot Evy Puelinckx, architecte van opleiding, is gepassioneerd door alles wat met architectuur, ontwerpen en design te maken heeft. Maar ook het klimaat ligt haar na aan het hart. In haar ontwerpwerk besteedt ze om die reden veel aandacht aan duurzame technieken, materialen en recyclage. 

De kern van dat verhaal is: afgedankte materialen en producten als bronmateriaal gebruiken en ze een nieuwe functie geven. Dus niet een oud tafeltje een likje verf geven, maar er een boekenrek van maken bij voorbeeld.  

Oma’s oude kast
Met spullen die bestemd zijn voor de vuilnishoop of het containerpark creëert Evy toffe designspullen, van oma’s oude kast maakt ze een voorwerp dat perfect in je moderne interieur past, Dankzij de foto’s en de duidelijke uitleg kun je zelf met je afdankertjes aan de slag. Laat je inspireren door de ideeën van Evy en steek de handen uit de mouwen.   

Zo kan een handtas een tapijt worden, een melkfles een wandspot en broekkousen een hangmat. In het boek vind je nog 26 andere creatieve upcycling-design-objecten. Zowel het eindresultaat als alle ingrediënten en tussenstappen die nodig zijn om thuis zelf aan de slag te gaan worden rijkelijk met foto’s geïllustreerd. Geef jezelf of je vrienden en familie daarom deze kerst wat prachtig ‘afval’ cadeau. 

Je kunt het boek Upcycling – Afval wordt Design van Evy Puelinckx bestellen via evy@vindingrijk.be of via telefoonnummer 0476 59 17 02. Vanuit Nederland wordt dat 0032 476 59 17 02.

Prijsvraag
Wij mogen een boek weggeven aan een gelukkige winnaar. Weet jij het antwoord op de volgende vraag: In welk televisieprogramma ging Evy het eerst aan de slag met het Upcyclen van spullen? Stuur je antwoord naar info@ziezozon.com. De eerste die ons het juiste antwoord stuurt heeft prijs.