Omdat we zelf zo graag tuinieren, stuiten we ook op leuke producten die het houden van een eigen moestuin makkelijk en leuk maken. Of wat dacht je van deze blitse en handige tomaten plantzak, die in Cambodja werd gemaakt van gerecyclede visvoerzakken. Het goede nieuws is dat jij er prima je tomaten in kunt kweken.

 

De tomanten plantzakken zijn met de hand gemaakt door de vrouwen van het ‘Womens Empowerment Programme’ in Cambodja. Elk exemplaar is hierdoor uniek. De zakken zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben handvaten waarmee je ze kunt verplaatsen. Verder bevatten ze aan de onderzijde drainagegaten om het overtollige water weg te laten vloeien. De zakken kunnen verder gewassen en plat opgeborgen worden tijdens de winter. Dit formaat is speciaal geschikt voor tomaten, maar je kunt er natuurlijk ook andere planten in zetten, zoals kruiden of chilipeperplantjes.

De tomaten plantzakken zijn online te bestellen via de webshop van de Kitchen Garden shop. Je vindt er trouwens ook gelijkaardige aardappel plantzakken in diverse hippe kleuren.