Ben je jong, ga je alleen of samenwonen en voor het eerst op zoek naar meubels? En wil je dit graag duurzaam en origineel aanpakken? Dan kan BeHout jou op weg helpen. Samen maken we een meubel van hergebruikt hout en geven we je allerlei tips over het hergebruiken van hout.

In een gemoedelijke sessie in de woonkamer reiken we tips aan. De huiselijke sfeer wordt opgeroepen door een gezellige babbel over duurzaam houtgebruik en een hapje en een drankje. Ook gaan we actief aan de slag. De woonkamer wordt later op de avond de werkplaats waar we zelf een meubel gaan maken van hergebruikt hout.

De livingsessie is gericht op jongvolwassenen die bijna zijn afgestudeerd, gaan samenwonen of net voor het eerst op zichzelf (zijn) gaan wonen. Het is net deze groep die voor het eerst gaat nadenken over de aankoop van meubels. Maar bij het kopen van nieuwe meubels is ‘nieuw’ hout nodig en dan moeten er dus bomen worden gekapt. De massale houtkap overal ter wereld heeft enorme gevolgen voor onze planeet. Wij laten de deelnemers zien dat je niet altijd nieuwe meubels nodig hebt om je huis leuk in te richten.

De sessie BeHOUT kadert binnen het samenwerkingsproject van Bos+ en Netwerk Bewust Verbruiken, genaamd Louis Paul Boom. Bos+ richt zich op bosbehoud en is bekend van de Week van het bos. Netwerk Bewust Verbruiken wil mensen aanzetten tot duurzaam consumeren. Eén van hun bekendste project van hen is het Repair Café.

Enkele studenten aan de Sociale Hogeschool Leuven, afstudeerrichting sociaal cultureel werk, werkten deze sessie uit. Dit kadert binnen het vak Educatief Werken.

De sessie vindt plaats net buiten de ring van Leuven. Perfect bereikbaar met de fiets. Mensen die willen meedoen kunnen via Facebook een persoonlijk berichtje naar ons sturen. Wanneer iemand enthousiast is moet men snel reageren want de plaatsen zijn beperkt!

Praktisch 
Waar & Wanneer? Deze sessie vindt plaats op 18 december en begint om half 8 ’s avonds. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Rachelle Brouns: rachelle.brouns@student.khleuven.be of een berichtje te sturen via de fanpagina van Behout op Facebook.