Eten op een zo natuurlijk mogelijke manier… Waarom zou dat beter zijn dan ‘gewoon’ voedsel uit de supermarkt, waar op bijna alle verpakkingen de term ‘gezond’ prijkt? Een gezond eetpatroon en bewuste manier van leven zorgen voor een slank en gezond lichaam. Natuurlijk eten helpt je op de goede, gezonde weg. Houd het biologisch en vermijd voedsel met allerlei toevoegingen uit de supermarkt.

Voedselproductie
Eigenlijk is het vreemd dat ‘natuurlijk eten’ nu weer iets bijzonders is. Dat dit een bepaalde manier van eten en leven is. Voordat er in grote getale voedsel werd geproduceerd, haalden wij onze nodige vitamientjes en vezels ook gewoon uit de natuur. Waarom is het nu zo lastig om weer terug naar onze voedselroots te gaan? Door de manier waarop wij ons voedsel produceren.

Sneller, goedkoper en… beter?
Alles moet sneller en goedkoper. In de supermarkten stikt het dan ook van de producten die op deze manier geproduceerd zijn. Wij gaan er ook sneller en goedkoper van eten. Natuurlijk is ingewikkeld, duurt langer en kost veel meer. Dat klinkt – vooral wanneer je je door de drukke supermarkt snelt – bepaalt niet aantrekkelijk. Maar is sneller en goedkoper ook beter?

Ongezonde toevoegingen
Dat antwoord is simpel: nee. In geproduceerd voedsel zitten vaak allerlei chemische toevoegingen die helemaal niet goed zijn voor ons (gezonde) lichaam. Ja, ook al die producten die uitbundig beweren ‘gezond’ of ‘natuurlijk’ te zijn! Let er maar eens op, door de ingrediëntenlijsten op producten goed te bestuderen. Alles zit boordevol ongezonde kleur-, geur-, en smaakstoffen om de producten smaakvoller, aantrekkelijker en langer houdbaar te maken.

Natuurlijk eten, natuurlijk gezond
Al die toegevoegde stoffen, daar moet ons lichaam eigenlijk niets van hebben. Ze doen niets nuttigs voor ons lichaam, bevatten geen voedingsstoffen en slaan zich alleen maar op, niet heel gezond dus. Ze zorgen er zelfs voor dat we verslaafd zijn geraakt aan ons eten. De oplossing hiervoor is heel simpel: eet weer uit de natuur! Zelf maaltijden maken, zonder eten uit blikjes, zakjes, pakjes en bakjes te halen, zodat je weet wat je precies op je bord hebt liggen. Dat is belangrijk. Het kost daardoor vaak iets meer tijd en geld, maar op de lange termijn hebben jij en je lichaam hier veel meer aan. Je zal al snel de voordelen ervaren van natuurlijk eten. Je voelt je fitter, slanker en je huid gaat ervan stralen!

Kies voor natuurlijk
Bedenk: goedkoper en sneller leven door bewerkte producten uit de supermarkt te eten, zorgt er alleen maar voor dat je juist niet gezond bent en je lichaam er ook niet slanker op wordt. Daardoor schaf je maar weer een (duur) abonnement aan op de sportschool, koop je zogenaamd gezonde en snelle shakes (ook niet goedkoop) en ben je juist langer bezig en duurder uit. Natuurlijk eten en er een bewuste levensstijl op nahouden zorgen voor een slank en gezond lichaam en voorkomen dat je straks weer terug bij af bent.

Wat is de juiste voeding?
Wat is een gezond lichaam, zonder gezonde geest. Een psychiater en een diëtiste hebben een lijst met voeding samengesteld met voedsel dat niet alleen gezond is voor het lichaam, maar dat ook stemmingswisselingen zou tegengaan. 

* Geef voorrang aan gezonde- en biologische voedingsmiddelen: fruit, groenten en vis.
* Kies de juiste eiwitten die je dieet met tryptofaan verrijken: eieren, vlees, vissoorten als kabeljauw en zeeduivel, magere melk, harde kazen, fruit en peulvruchten.
* Eet goede vetten, vooral de omega 3-zuren, die in vette vissen en koolzaadolie zitten. Ze zijn onmisbaar voor de hersenen, omdat ze de celmembramen soepel houden.
* Eet alleen goede suikers. Koolhydraten en vooral glucose zijn de brandstof voor ons brein. Eet bij elke maaltijd complexe koolhydraten, brood, deegwaren, rijst en granen, em eenvoudige koolhydraten, fruit, groenten, melk en yoghurt.
* Zorg dat je voldoende magnesium binnen krijgt, bijvoorbeeld door elke dag 3 blokjes zwarte chocolade te eten.
* Neem vitamine B, vooral vitamine B1 (erwten, sinaasappel), vitamine B6 (bonen, eieren, rijst, kip en bananen) en B12 (eieren, tonijn, zalm en oesters).
*  Vermijd alcohol, maar ook energiedranken.