Bekkenbodemspieren of kortweg de bekkenbodem zijn een spiergroep die de organen onderin de buik ondersteunen en controle geven over het legen van de blaas en de endeldarm. Máár de bekkenbodem speelt ook een rol in de seksualiteit. Met een gezonde en stabiele bekkenbodem voel je je stabiel en krachtig en krijg je meer gevoel in je onderbuik én kun je onder meer je seksleven verbeteren. Ann Cuyvers, eigenaresse van de Erotische Verbeelding in Antwerpen – de leukste en vrouwvriendelijkste winkel met sensuele artikelen – geeft tips hoe je bekkenbodemspieren kunt trainen.

 

Sterk ontwikkelde bekkenbodemspieren helpen bij:

– weinig of geen lustgevoel bij het vrijen.
– orgasmeproblemen. 
– onwillekeurig urineverlies bij niezen of hoesten. 
– het dragen van de baby tijdens een zwangerschap.

De makkelijkste manier om de bekkenbodemspier te vinden, is als volgt: onderbreek de urinestraal tijdens het plassen. Deze methode is handig om de juiste spier te vinden maar is overigens géén manier om te trainen.

Wat wel een goede oefening is om je bekkenbodemspieren extra te trainen: Ga rechtop staan met de voeten uit elkaar en de knieën lichtjes gebogen. Leg nu de vingers van je linkerhand op het bovenste einde van je schaambeen en de vingers van je rechterhand achter op je stuitbeen.  
Span kort je onderste bekkenbodemspieren aan – alsof je bij het plassen de urinestraal kort onderbreekt – en ontspan weer. Herhaal deze beweging enkel malen per week. Deze oefening mag je ook uitvoeren op hakken, op kantoor, op café.. Leuk om te weten is dat  volgens veel urologen hoge hakken goed zijn voor de bekkenbodemspieren.

Stevige bekkenbodemspieren geven veel vrouwen en mannen extra genot, aangezien deze spieren tijdens het vrijen ritmisch worden samengetrokken. Zo kun je bijvoorbeeld een vaginale ‘kus’ aan de penis geven. Dit wordt ook wel Singapore kiss, Shanghai kiss of pompoir genoemd. Het is een seksuele techniek waarbij de vrouw haar bekkenbodemspieren gebruikt om de stijve penis van de man te masseren.
Dit gaat het beste in de amazonehouding: een seksuele positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw hem als het ware berijdt als een ruiter of Amazone.

Tip
Wil je je bekkenbodemspieren nog wat extra trainen. Dat kan met benwa-balls, ook wel love-balls, geishaballs of het energie-ei genoemd. De beste trainingset is de Ami (zie afbeelding). Fun verzekerd!

Meer Erotische Verbeelding vind je op de website.