Al voor de tiende keer zullen ook dit jaar in november wereldwijd miljoenen mannen hun snor laten staan. Om fondsen te werven maar ook om de bewustwording over prostaat- en teelbalkanker te vergroten. Movember is dan ook van plan om een blijvende impact te hebben op het gezicht én de gezondheid van de man.

Daarom daagt de organisatie mannen opnieuw uit om de hele maand november hun mo (slang voor ‘snor’) te laten groeien. Maar naast deze ‘Mo Bros’ laten ook de ‘Mo Sistas’ zich niet onbetuigd want ook zij spelen een belangrijke rol in het succes van Movember. Niet door zelf hun snor te laten groeien, wel door hun mannen aan te moedigen dat te doen.

Mo Bros en Mo Sistas kunnen zich vanaf oktober laten registreren en een eigen Mo Space aanmaken op de website van Movember. Vervolgens worden ze 30 dagen lang de levende reclameborden van het initiatief door via sociale media of email steun te vragen aan collega’s, vrienden en familie. Sponsors krijgen in ruil bijvoorbeeld hun zegje over de snorstijl van de drager of kunnen bijdragen aan de verschillende activiteiten die zullen worden georganiseerd. Ook kunnen ze zich aansluiten bij een team of netwerk binnen of buiten de landsgrenzen. Die teams dagen elkaar dan weer uit in een strijd om de mooiste, slimste of snelste snor…

In 2012 waren er wereldwijd meer dan een miljoen Mo Bros en Mo Sistas waaronder wereldsterren als Ricky Gervais, Snoop Dog, Stephen Fry en Jamie Oliver. Maar ook dichter bij huis lieten Sergio Herman, Koen Wauters, Lieven Scheire en Bart De Pauw hun knevel een hele maand lustig gedijen. Samen verzamelden ze meer dan 113.5 miljoen euro.

Met dit geld worden ook de onderzoeksresultaten van Moskou tot Rio de Janeiro samen gebracht om dubbel werk te voorkomen. Verder wordt geïnvesteerd in bewustwording en educatie.

Meer info vind je op: www.movember.com