Veel mensen besteden te weinig aandacht aan het bereiden van een gezonde maaltijd. Ook kinderen zijn hiervan de dupe. Daar wil Bob Richters uit Rotterdam alvast wat aan doen. Met zijn project HotspotHutspot zet hij jongeren aan het koken om vervolgens samen een gezonde maaltijd te eten. Ook buurtbewoners genieten mee in speciale buurtrestaurants die zijn gevestigd in leegstaande panden.

Het project HotspotHutspot is gevestigd in de Rotterdamse wijken Lombardijen (IJsselmonde) en Schiebroek (Hilligersberg-Schiebroek), niet toevallig wijken waar de sociale binding laag is en waar de gezondheid van de kinderen en hun ouders onder druk staat door slechte eetpatronen en te weinig beweging. Hier wordt op braakliggende terreinen aan stadslandbouw gedaan en leegstaande panden dienen als restaurants waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten. 

Samen eten
De tieners leren er van alles over gezond eten, hoe het groeit en wat je er mee kunt maken. Aan het eind van de middag eten de tieners en de vrijwilligers samen met de koks een gezonde drie-gangen maaltijd. En dat is nog niet alles, want vanaf half zes zijn ook buurtbewoners welkom om voor 7 euro een gezonde maaltijd te komen eten. Meer weten? Ga dan snel naar HotspotHutspot.