Hippocrates, de vader van de geneeskunde, wist het meer dan 2000 jaar geleden al: Je bent wat je eet en voeding is als een medicijn. Je lichaam functioneert kortom alleen goed als de kwaliteit van je voeding goed is. In Hollywood is detoxen al een tijdje bon ton. Cameron Diaz, Julia Roberts, Gwyneth Paltrow en Matthew Perry zweren er alvast bij. Maar ook bij ons worden sap- en soepkuren steeds populairder. Heb je weinig tijd maar wil je toch gezond leven? Detox Delight helpt een handje met haar sap- en soepkuren.

Toen de Duitse Astrid Purzer, marketing manager, het een paar jaar geleden even helemaal gehad had met het zakelijke leven, trok ze naar India voor een intensieve Ayurvedische kuur. Terug in München creëerde ze het eenvoudig detox-programma, aangepast aan de Westerse levensstijl.

Detoxen, ook wel vasten of ontgiften genoemd, is het activeren van de reinigingskracht van het lichaam. Want net zoals we goed voor onze buitenkant willen zorgen, is de reiniging van de binnenkant minstens zo belangrijk. Je vitaliteit en levensduur worden bevorderd, maar daarnaast ook je fysieke, mentale en spirituele balans.

Detoxen houdt in dat je geen vast voedsel eet en in plaats daarvan enkel sappen en eventueel soepen drinkt. Ook bestaan er combinaties van sap én soep. Het assortiment bestaat dan ook uit drie verschillende soorten: de Juice Delight, de Super Green Delight en de Juice & Soup Delight.

Naast de sappen en soepen drink je elke dag 250 milliliter notenmelk voor de nodige proteïnen. Alle kuren kun je makkelijk online bestellen op de website van Detox Delight. Om de versheid te verzekeren, krijg je bij een bestelling voor vijf dagen twee aparte leveringen.