Nu de temperatuur flink daalt, hebben veel mensen last van de luchtwegen. Speciaal voor hen lanceert Weleda deze maand BIO Echinacea Druppels. Samen met de producten BIO Tijmsiroop en BIO Salie Keelspray behoort dit product tot de nieuwe campagne ‘BIO-logisch voor luchtwegen en weerstand.’  

 

Van nature houdt onze natuurlijke weerstand ons gezond en vitaal. Maar nu de ‘r’ weer in de maand zit, kan onze weerstand wel een steuntje in de rug gebruiken. Een volwassene heeft jaarlijks gemiddeld driemaal een luchtweginfectie. Kinderen zijn vaker verkouden, wel tot zes keer per jaar.

Ondersteuning
Verkoudheid en griep zijn natuurlijke reacties van het lichaam om ziektekiemen te bestrijden en ons lichaam weer gezond te maken. De nieuwe zelfzorgmiddelen van Weleda ondersteunen daarbij, zonder het natuurlijke herstelproces van het lichaam te verstoren. Roelien de Jonge, Product Manager OTC van Weleda: “Voordat in het najaar verkoudheid of andere kwaaltjes opnieuw de kop opsteken, streef je graag naar een goede gezondheid met gezonde luchtwegen en weerstand. Voldoende beweging, rust en gezonde voeding houden je weerstand op peil. Maar wanneer je natuurlijke weerstand extra ondersteuning nodig heeft, kun je vertrouwen op de kracht van de natuur via de puur natuurlijke zelfzorgmiddelen van Weleda. De producten stimuleren de eigen, natuurlijke herstelkrachten van het lichaam zijn een goede garantie voor een goede gezondheid.”

Kamille, tijm en echinacea
De nieuwe BIO-logische zelfzorgmiddelen bevatten salie, kamille, tijm en echinacea als belangrijkste ingrediënten. Deze planten staan bekend om hun verzachtende, verzorgende, zuiverende en weerstand ondersteunende eigenschappen. De puur natuurlijke zelfzorgmiddelen van Weleda zijn vrij van synthetische toevoegingen, kunnen langdurig gebruikt worden en zijn veelal geschikt voor het hele gezin. ?
?

Tot de BIO-logische producten voor luchtwegen en weerstand behoren:

BIO Echinacea Druppels versterkt de natuurlijke weerstand met extracten van biologische Echinacea Purpurea (rode zonnehoed) én Echinacea Angustifolia (smalbladige zonnehoed). Deze ingrediënten staan bekend om hun stimulerende invloed op het immuunsysteem, daarom worden ze al jarenlang ingezet in weerstand verhogende middelen. Bovendien versnellen ze het herstel na ziekte. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Adviesprijs 50 ml druppels: 9.45 euro

?BIO Salie Keelspray verzacht de keel met biologische kamille en salie. Kamille heeft een verzachtende invloed ??en salie staat bekend om haar zuiverende eigenschappen. Dankzij het handige spraypompje is deze keelspray ?eenvoudig in de keel te verstuiven. De smaak is bovendien aangenaam. ?Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Adviesprijs 20 ml spray: 8.95 euro (vernieuwde verpakking)

?BIO Tijmsiroop verzacht de keel en verlicht de luchtwegen met biologische echte tijm. Het hoofdbestanddeel van ?echte tijm (Thymus Vulgaris) is thymol. Deze aromatische etherische olie, die door waterdampdestillatie uit ?bloeiende tijmplanten wordt gewonnen, heeft een verwarmende en ontspannende invloed op de luchtwegen. ?Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Adviesprijs 200 ml fles: 9.95 euro (vernieuwde verpakking)

Het ‘Luchtwegen en Weerstand’ assortiment kent ook nog de volgende producten:.
? Eucalyptus Luchtzuiverende Spray: zuivert de lucht en verlicht de ademhaling
? Rhinodoron Neusspray: bevochtigt, reinigt en verzorgt het droge neusslijmvlies (medisch hulpmiddel; enkel verkrijgbaar in de apotheek)  

Weleda is producent van natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen. De grondstoffen worden zoveel mogelijk uit biologische of biodynamische landbouw verkregen via gecontroleerde wildpluk. Daarnaast maakt Weleda ook geneesmiddelen en zelfzorgproducten die het zelfgenezend vermogen aanspreken. De natuurlijke oorsprong van de ingrediënten wordt gegarandeerd door het internationaal erkende NATRUE-keurmerk (natrue.org). Sinds 2009 is Weleda in België en Nederland erkend als een klimaatneutrale onderneming.