Nu de zomer het nog even laat afweten, is het wellicht een goed moment om de nieuwe verhalenbundel Zwoele Zomerverhalen aan te schaffen. Zwoele Zomerverhalen zijn verhalen vol passie, romantiek en zinderende spanning: over nachten, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Volgens Eva Krap van uitgeverij Erya, waar de bundel online te bestellen is, een ideaal boek om weg te dromen en te genieten van een vleugje erotiek.  

 

De bundel Zwoele Zomerverhalen is ontstaan naar aanleiding van de schrijfwedstrijd Auteurs with Talent. Uit alle inzendingen is een shortlist samengesteld en de beste kandidaten vind je terug in deze verhalenbundel. De Zwoele Zomerverhalen zijn geschreven door: Judic Oostbroek, Ephraim de Rooij, Sylvia Peters, Roos Zandbergen, Lieve Snijders en Irma Kurpershoek.

Passie en erotiek
Eva Krap van uitgeverij Erya legt uit: “De auteurs zijn veelal beginnende auteurs, behalve Sylvia Peters die eerder de boeken #HOT en Hete sneeuw schreef. De verhalen hebben allemaal als thema: zwoele zomer. Zo zitten er ‘romans’ tussen, maar ook ‘thrillers,’ maar de rode draad is altijd ‘zwoel en zomer,’ waardoor de verhalen doorspekt zijn met passie en erotiek: lichte erotiek, geen vunzige.”
Volgens de uitgeefster is de bundel wat dat betreft ideaal voor dit weer. “Omdat we het tot nog toe niet van het weer moeten hebben is het zo fijn om even weg te dromen. Een aantal verhalen spelen zich namelijk af in zonnige oorden, maar er ook een verhaal over een vrouw die een dubbelleven leidt. Thuis is zij de brave huisvrouw, maar ze houdt er stiekem een extra Facebook pagina op na waar ze pikante foto’s van zichzelf op plaatst. Dat dit niet zonder gevolgen is, wordt al snel duidelijk….”

Een nachtelijke zwempartij
Om alvast in de sfeer te komen, plaatsen we een fragment uit Zwoele Zomerverhalen. Eva Krap: “Het fragment komt uit het verhaal Een nachtelijke zwempartij van Sylvia Peters en gaat over twee stellen die samen op vakantie gaan. De sfeer wordt al snel broeierig en flirterig, behalve voor Natali, want zij ergert zich en is bang dat haar man op de avances van Sandra in wil gaan. Voor haar is de maat dan ook vol als er wordt voorgesteld om ’s nachts in de zee te zwemmen en ze haar man en Sandra naakt het water in ziet rennen. Tom vangt haar op, met alle gevolgen van dien…”

… ‘Ondanks het tijdstip is het nog druk op het terras van het hotel. Overal zitten mensen te genieten van de zomerse avond. Vanuit de bar zijn de klanken van de zuidelijke gitaarmuziek goed te horen. Vermengd met het geroezemoes op het terras, kun je de vakantiesfeer goed voelen.
De twee stellen in het loungesetje passen goed in de entourage. Gebruind in hun zomerse kledij, genieten ze van een cocktail.
“Oh, wat is het nog lekker, hoeveel graden zou het nog zijn? Jammer dat er in Nederland zo weinig van dit soort avonden zijn. Moet je voelen, het is half twaalf en volgens mij is het nog steeds boven de vijfentwintig graden.”
Om te laten zien hoe warm ze het heeft, trekt Sandra de soepele stof van haar rode topje naar voren en blaast zachtjes op de rondingen van haar volle borsten. Haar man Tom kijkt geamuseerd toe vanaf de brede leuning van haar stoel. Terwijl Sandra het topje heen en weer wappert, gluren haar donkere ogen naar een andere man dan haar echtgenoot, haar blik gaat naar Martin die tegenover haar zit. Natali kijkt naar haar man en wat ze ziet irriteert haar mateloos. Martin lijkt gevangen in de ogen van Sandra, hij is van haar gecharmeerd, daar hoeft ze niet aan te twijfelen. Het is haar tijdens de laatste dagen al eerder opgevallen. Hij geniet van de aandacht die hij van Sandra krijgt. Misschien was het helemaal niet zo’n goed idee om met die twee een lang weekend weg te gaan…’

Praktisch
Het e-book Zwoele Zomerverhalen kost 3,99 euro en is online te bestellen via bezetenboeken.nl. De paperback kost 9,95 euro en is binnenkort verkrijgbaar in de boekhandels.