Op babyolifantje.nl kun je vanaf nu via diverse webcams de geboorte van een nieuw olifantje volgen in Dierenpark Amersfoort. Wanneer de geboorte zal plaatsvinden is nog niet duidelijk, maar als je niets wilt missen kun je via een sms-alert gewaarschuwd worden wanneer het zover is. Het is de tweede keer dat je de geboorte van een olifant in Dierenpark Amersfoort ‘live’ kunt volgen.

 

Eerder werd in hetzelfde park al de geboorte van olifantje Indra live via de webcam ‘uitgezonden’ in 2007. Ditmaal zijn de camera’s weer op Indra gericht, die inmiddels 22 maanden zwanger is. Destijds waren er twee webcams gericht op het olifantenverblijf. Ditmaal kun je zelfs via drie webcams alles volgen.

Sms-alert
Als je niet hele dagen voor de computer wilt zitten wachten, kun je je aanmelden voor een speciaal sms-alert, zodra de weeën beginnen. Je betaalt dan wel 1,50 euro, geld dat wordt geschonken aan het Wildlife Fund. Hiermee steun je olifanten die in het wild leven. Het is nog niet zeker of de bevalling ook daadwerkelijk te volgen zal zijn op de webcams, want die zijn gericht op het binnenverblijf van de olifanten. Overdag lopen de dieren tot vijf uur buiten rond. Hopelijk wordt het dus een avond-bevalling.

Je kunt alles volgen via babyolifantje.nl.