Hoe voorkom je overprikkeling en stress? Op die vraag geeft life coach Renée Merkestijn antwoord in haar uitgave ‘HSP – Hulp bij overprikkeling en stress’. Het is een praktische gids vol tips en oefeningen, inclusief een heldere uitleg, om te voorkomen dat je uit je evenwicht raakt. Zowel de gedrukte versie als het e-book is nu verkrijgbaar.

Renée Merkestijn: ‘Hooggevoelige mensen zijn extra gevoelig voor prikkels, leven emotioneel intens en verwerken hun ervaringen diepgaand. Dit kan leiden tot overprikkeling, stress en daarmee tot slechter functioneren en zelfs burn-out.’

Regelmatig krijgt Merkestijn in haar praktijk mensen over de vloer die betrouwbaar advies willen van een expert over omgaan met hooggevoeligheid. Aan die behoefte komt zij met haar boek – het eerste in een reeks over alle aspecten van Hoog Sensitieve Persoonlijkheid (HSP) – tegemoet.

Oefeningen
Renée Merkestijn ontdoet hooggevoeligheid van mystiek. Ze leert mensen welke oefeningen helpen en waarom dat zo is. Weet je bijvoorbeeld dat stof in huis vermoeidheid veroorzaakt? Hoe jij gelukshormonen kunt stimuleren om je emotioneel beter te voelen? Wat je kunt doen als andere mensen te veel ‘binnenkomen’ bij je?  Haar raadgevingen brengen je tot rust. Je energie en zelfvertrouwen nemen toe en je vindt de kracht om je eigen weg te volgen.

Voor HSPs maar ook voor stressgevoelige mensen is deze uitgave een regelrechte aanrader. He boekje is speciaal geschreven voor hoogsensitieve mensen (HSPs) die de overprikkeling van hun gevoelige zenuwstelsel willen voorkomen en verhelpen. Hierdoor komen de positieve eigenschappen van jouw hooggevoeligheid tot zijn recht.
Door de adviezen te volgen, breng je jezelf tot rust, krijg je meer energie en zelfvertrouwen en vind je de kracht om je eigen weg te volgen. De praktische adviezen zijn alfabetisch geordend en voorzien van duidelijke uitleg en oefeningen.

Renée Merkestijn heeft een praktijk als HSP life coach en energetisch therapeute. Ze leidt HSP-coaches op bij een onderwijsinstituut in Nederland en België. Het voorkomen van overprikkeling is een eerste maar essentiële stap voor een HSP, zeker als je hooggevoeligheid nog als last mocht ervaren. De vervolgstappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levensdoel, communicatie, relaties, werk, financiën, time management, intuïtieve ontwikkeling, energetische invloeden, selfhealing en Feng Shui, worden in haar praktijk, haar cursussen en in haar boekjes behandeld.

Praktisch
HSP – hulp bij overprikkeling en stress, door Renée Merkestijn – ISBN 9789085484264 – paperback 97 pagina’s met kleurenillustraties – € 14,95 Bestel op tinyuri.com.