Streetpage is een opmerkelijk sociale netwerksite om je buren te ontmoeten. Dat gebeurt aanvankelijk online, maar het doel is om mensen die in dezelfde straat of buurt wonen weer meer met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt dan weer in het ‘echte’ leven. Het motto van Streetpage is dan ook: beter een goede buur dan een verre vriend. 

 

Volgens de initiatiefnemers willen veel mensen graag in contact komen met hun buren, maar weten ze niet goed hoe er aan te beginnen. Streetpage.com richt zich op iedere straat in België. Elke straat heeft namelijk een eigen forum waar buren elkaar kunnen vinden. Streetpage is kortom een virtuele ontmoetingsplaats voor mensen uit dezelfde buurt – en wijk – die elkaar willen leren kennen of samen iets willen organiseren.

Hoewel Streetpage al twee jaar online is, wordt de site nu pas echt officieel gelanceerd. Toch telt Streetpage inmiddels al 12.000 fans, waarvan overigens het merendeel in Wallonië. Daar wordt het initiatief namelijk al langer financieel gesteund. Maar vanaf september willen de initiatiefnemers zich ook nadrukkelijk op Vlaanderen richten.

Wie een gratis profiel aanmaakt, wordt deel van een forum voor zijn of haar straat (of buurt), waar enkel bewoners van die straat toegang toe krijgen. Daar vind je activiteiten en kun je ook zaken met elkaar delen. Verder kun je ook een wijkgroep vormen.

In sommige straten en buurten slaat Streetpage enorm aan, maar als jouw straat nog niet is vertegenwoordigd, kun je ook zelf aan de slag om mensen actief te betrekken. Zo stuurt Streetpage je gratis dertig papieren uitnodigingen, die je in de buurt in de brievenbus kunt gaan steken om mensen op die manier bekend te maken met Streetpage. 

‘Facebook van de straat’
Streetpage is een sociale netwerksite, zoals Facebook, maar dan voor de eigen straat. Toch willen de initiatiefnemers niet worden vergeleken met Facebook. “Beter 50 echte buren dan 500 valse vrienden,” zo klink het in de krant La Libre Belgique.

Wil jij je aanmelden bij streetpage? Surf dan naar streetpage.com.