‘De Heksters’ is een pas verschenen sprookjesboek voor kinderen over moed, samenwerken, vertrouwen en transformatie. Sprookjes zijn natuurlijk voor alle leeftijden, maar dit verhaal over het heksenvolkje de Pica’s zal vooral kinderen van vijf tot tien jaar aanspreken. Het nieuwe sprookjesboek van schrijfster Sarina Star is vanaf nu te bestellen als e-book voor 5,95 euro.  

 

De Pica’s kunnen toveren, maar de heksen gebruiken hun krachten enkel en alleen om te pesten of anderen dwars te zitten. Als hierdoor het voedsel en hun toverkracht op raken, probeert het jongste heksje Pica Sonia hen te redden met behulp van de wenseieren van de groene slang. Maar hoe kan ze de eieren bemachtigen? De slang geeft haar eieren namelijk niet zomaar weg. Ze wil ze alleen ruilen voor iets wat het kleinste heksje niet zomaar durft te geven…

Pica Sonia
‘De heksters’ gaat over de Pica’s, kleine wezentjes zo groot als een pompoen die leven in kleine nestjes in het bos. Elke Pica heeft een eigen nest, omdat Pica’s nu eenmaal houden van ruzie te maken en elkaar pesten en dus niet zo van samenleven en samenwerken.

Het jongste heksje Pica Sonia is anders dan de andere Pica’s. Zij is vredelievend en houdt juist niet zo van ruzie maken. Op een dag heeft Pica Sonia genoeg van de ruzies tussen de andere Pica’s. Ze besluit het bos in te gaan, waar zij een groene slang ontmoet die een nest heeft met twaalf wenseieren. De wenseieren zijn bijzonder, want als je er eentje opeet mag je een wens doen. Er is een probleem: de slang past erg goed op haar eieren en een wensei bemachtigen is dan ook zo goed als onmogelijk.

Ondertussen worden de ruzies tussen de Pica’s zo erg, dat er op een dag nergens meer eten te vinden is en alle Pica’s hun toverkracht kwijtraken door uitputting. Pica Sonia komt opnieuw bij de groene slang in het bos terecht en ze vraagt de slang om hulp. Vanaf dan krijgt het verhaal een leuke, onverwachte wending.

Sarina Star
Sarina Star is het pseudoniem van schrijfster Petra Stam. “Sarina is mijn tweede naam, en het woord Star is maar een héél klein beetje anders dan Stam,” legt de schrijfster uit. “Star verbindt mij met de sterren en de oneindige hemel. Onder de naam Petra Stam schrijf ik informatieve boeken, onder deze naam schrijf ik fantasie en sprookjes. Voor mij vormen deze twee namen de brug die ik nodig heb én wil zijn tussen de aarde en alles daarboven. Niet alleen heksjes, ook mensen zijn voor mij magische wezens voor wie alles mogelijk is. Magie maakt het leven tot een uitdaging en laat je zien en voelen dat je op de goede weg bent. De dromen die uit je hart komen wijzen je de weg naar mogelijkheden en wensen, naar je geluk. Droom dus niet slechts je leven maar leef je droom.”

Praktisch
De Heksters van Sarina Star, met illustraties van Sander van Geelen (uitgeverij Erya) is vanaf nu als e-book te bestellen bij de online webshop van Bezeten Boeken voor 5,95 euro. Het boek is in het Engels verkrijgbaar als The Magic Pica’s.