Maak kennis met Pien.tv, online televisie voor vrouwen in Nederland en België. Hoewel Pien.tv sinds 21 juni 2014 online is, zullen de eerste programma’s vanaf september te zien zijn. Wat je kunt verwachten van deze nieuwe online zender? “Pien.tv maakt programma’s vanuit het hart, met passie en plezier. Voor vrouwen die openstaan voor verandering en het beste uit jezelf willen halen,’ aldus Pauline van Aken (46), kortweg: Pien.

Pauline van Aken, die eerder presenteerde bij het actualiteitenprogramma Hart van Nederland, specialiseerde zich in communicatie- en presentatie-techniek. Ze trainde talloze mensen in de wereld van theater, radio en televisie en schreef diverse boeken over communiceren en presenteren. 

Op jonge leeftijd kwam Pauline van Aken erachter hoe belangrijk het is om in contact zijn met jezelf. “Veel mensen lopen in hun persoonlijke ontwikkeling en werk vast, wanneer zij het contact met zichzelf kwijt zijn geraakt. Met Pien.tv laten we de kijkers inzien dat contact het belangrijkste sleutelwoord is om gezond, gelukkig en succesvol te zijn, en om een verschil te kunnen maken naar de wereld om je heen.” 

Desondanks zagen de gewone zenders geen brood in haar format om positieve televisie met een hart te maken. Dus besloot ze om voor zichzelf te beginnen. De afgelopen twee jaar werkte ze samen met regisseur, cameraman en editor Thomas Aronds aan de eerste programmaseries. Hierin volgt ze het leven van twee vrouwen. 

Positieve Chaos
In de eerste reeks afleveringen staat Pauline de Wilde centraal, die onder andere Snow Magazine en Goedemorgen NL heeft gepresenteerd. Pauline de Wilde: “Mijn leven is een ‘positieve chaos’. Hierdoor ervaar ik regelmatig gevoelens van moeheid, onrust en onzekerheid.” In acht afleveringen wordt getoond hoe Pauline stap voor stap wordt geholpen om van chaos naar rust te komen. Aan het einde van de rit voelt Pauline de Wilde zich een stuk beter. “Ik heb leren loslaten en geniet nu meer van het leven.”

Overleven in de mist
In de tweede reeks afleveringen staat Judith Peereboom centraal. Judith was bekend van Big Brother en presenteerde belspellen. Pien begeleidt Judith in een persoonlijk traject over een periode van een jaar. Nu is ze moeder van een kind met het Syndroom van Down. Judith Peereboom: “Nu dat ik alleenstaande moeder ben, heb ik het gevoel dat ik in de mist sta en aan het overleven ben.” Judith heeft de nadrukkelijke wens om vooroordelen weg te nemen over het hebben van een kindje met het Syndroom van Down. Door middel van adviezen en opdrachten krijgt ze weer vertrouwen in zichzelf en durft ze haar nek uit te steken en haar verhaal in het openbaar te vertellen.

Lekker in je vel
Volgens Pauline van Aken zal Pien.tv inspireren, wakker schudden en een goed gevoel geven. “De inhoud is gericht op  de persoonlijke confrontatie en ontwikkeling van deze vrouwen en de de kracht van bewustzijn en contact met jezelf. Pien.tv biedt inzichten en handvatten waardoor de kijker zich bewust kan worden van zichzelf. Door Pien.tv voelt de kijker zich gesteund om op een hoger plan te komen en het beste uit zichzelf te halen. Ieder mens kan zich namelijk lekker in zijn vel voelen!”

Praktisch
Wil je nu alvast meer weten over Pien.tv? Surf dan naar de website van Pien.tv of bezoek de fanpage van Pien.tv op Facebook.  

Over Pien
De Nederlandse Pauline van Aken (Pien) is producer van Pien.tv. Zij is sinds 1992 werkzaam als presentator en trainer voor televisie en het bedrijfsleven en presenteerde onder andere voor Hart van Nederland, Actie Nieuws en Start op 6. Pauline is communicatie- en presentatie-specialist en heeft inmiddels met haar trainingen seminars, boeken en Apps duizenden mensen geïnspireerd.