Giftige schimmels, een eeuwenoude vervloeking, geheime genootschappen en een oude kostbare schat…als dat je iets zegt, is de nieuwe historische thriller De Zwarte Graal van Ruud Borman zeker iets voor jou. De schrijver neemt je mee op reis naar een verloren verleden, op zoek naar de Zwarte Graal. Een queeste die de lezer naar Andalusië in Zuid-Spanje, Carthago in Tunesië, Zuid-Egypte, Slowakije en Transsylvanië in Roemenië voert. De Zwarte Graal is vanaf 4 juni 2012 te verkrijgen als e-book, daarna zal het boek ook in de boekhandel te koop zijn.

Ruud Borman studeerde archeologie en werkte achtereenvolgens als conservator, wetenschappelijk medewerker en directeur bij verschillende musea en heeft ook diverse publicaties over archeologie en geschiedenis van de Lage Landen op zijn naam staan. Sinds 1985 specialiseert hij zich in de geschiedenis van de Kelten en zelfs hun voorgangers en hun relatie met het westelijk deel van de Middellandse Zee. Dan kom je al snel uit bij  de Keltische Andere Wereld, de perceptiegeschiedenis van Koning Arthur, prehistorische grafrituelen en mensenoffers tegen.

Historische avonturenroman
Ruud Bormans gebruikte zijn historische kennis voor zijn nieuwste pageturner De Zwarte Graal en het boek leest dan ook als een avonturenroman en voert je langs allerlei verre streken en periodes uit het verleden. Zo komen tijdens de Libanese burgeroorlog als gevolg van het strijdgeweld de resten van een unieke Phoenicische tempel aan het licht. Buitenlandse archeologen schieten te hulp om de uitzonderlijke overblijfselen te redden, maar het onderzoek eindigt in een drama als de archeologen het slachtoffer lijken te zijn van een oeroude vervloeking. Na de reddingsactie van de overlevenden blijkt dat er in de tempel oude giftige schimmels zijn vrijgekomen.

Een mysterieus relikwie
De opgraving heeft aanwijzingen opgeleverd over de Zwarte Graal, een mysterieus relikwie dat sinds de Oudheid een zwerftocht maakt langs gebieden waar kwade machten lijken te heersen.? Twee geheime genootschappen, die elkaar al eeuwenlang op leven en dood hebben bestreden bij de speurtocht naar de meest heilige schatten uit het verleden, besluiten samen te gaan werken omdat een zeer agressieve derde partij eveneens op zoek blijkt te zijn naar de verdwenen kostbare beker: de Wrekers van Baal. Vanaf dat moment stapelen de explosieve gebeurtenissen zich op tijdens een queeste die naar Andalusië in Zuid-Spanje, Carthago in Tunesië, Zuid-Egypte, Slowakije en Transsylvanië in Roemenië voert. Uiteindelijk vindt de Zwarte Graal op onnavolgbare wijze zijn eigen weg op een manier die de wereld zal schokken…

Praktisch
De Zwarte Graal van Ruud Borman wordt als e-book uitgegeven door uitgeverij Erya en is vanaf 4 juni voor 6,95 euro te verkrijgen bij bezetenboeken.nl en binnenkort ook bij boekhandels.

Bekijk de trailer: