BIC bestaat dit jaar 40 jaar, want hun aansteker lichtte veertig jaren geleden voor het eerst op. Daarom organiseert BIC voor de tweede keer de Design On Fire wedstrijd. Bedoeling is dat jij een nieuw ontwerp voor een aansteker maakt. De winnende aansteker wordt in oktober 2013 in heel Europa in productie gebracht, in een oplage van maar liefst 1 miljoen exemplaren. Bovendien ontvangt de winnaar 4000 euro aan prijzengeld. 

 

Ontwerpen gaat vrij eenvoudig via de Facebook pagina BIC Design On Fire, waar je diverse sjablonen en andere toolboxbenodigdheden vindt, maar je mag ook zelf aan de slag gaan en je eigen ontwerp uploaden. Op de Facebook pagina vind je ook de creaties die intussen al zijn ingezonden. 

Slogan
Ben je niet zo’n ontwerper maar wel goed met woorden, dan kun je wellicht een pakkende slogan bedenken en als winnaar 2000 euro verdienen.

Meedoen
Je kunt je creaties nog indienen tot 13 februari 2013. Wekelijks selecteert een jury drie finalisten. De 18 beste ontwerpen gaan door naar de volgende ronde. Op 1 maart 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt.  

Alle finalisten krijgen trouwens elk 300 aanstekers met hun ontwerp, voor eigen gebruik. 

Meer informatie vind je via Design On Fire wedstrijd of deze pagina.