Een vernieuwend woonconcept voor éénpersoonshuishoudens in Apeldoorn – een nieuwe manier van wonen waarbij je alleen woont, maar kunt werken, sporten en ontspannen met de buren – slaat enorm aan. Er zijn 300 geïnteresseerden, terwijl er maar plaats is voor 100 personen. 

 

In De Robijn, zoals het nieuwe woonproject in Apeldoorn heet, zijn bijna 100 trendy woonstudio’s gecreëerd voor singles of studenten. Er zijn twee soorten woningen: een kleinere woonstudio van 26 vierkante meter en een iets grotere studio van 36 vierkante meter. Alle woningen hebben een balkon en zijn voorzien van een basisinrichting. De interesse voor de woningen is groot. Volgens initiatiefnemer Jonald Bouwhuis is er onder singles een grote behoefte aan deze manier van wonen. 

Thuisgevoel
Het woonproject gaat dan ook veel verder dan wonen alleen. Het is de bedoeling om bewoners van De Robijn ook een warm thuisgevoel bieden. Dat al begint bij het betreden van de inkomhal. Die moet warmte en gezelligheid uitstralen.

Het gebouw zelf is voorzien van allerlei gemakken en faciliteiten waar bewoners elkaar kunnen treffen, zoals flexwerkplekken, sport- en wellnessruimtes en een keuken waarin dagelijks een warme maaltijd wordt bereid. In je eentje eten en werken is voortaan dus een vrije keuze en geen ‘must.’ Wie nog meer wil ontsnappen aan het alleen zitten, kan bovendien ook deelnemen aan allerlei activiteiten die er geregeld worden georganiseerd, zoals workshops en modeshows. 

Tweede locatie
Het vernieuwende woonconcept van vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis van Bouwhuis Groep is nu al een schot in de roos, want de inschrijvingen blijven binnenstromen. Om zoveel mogelijk mensen in hun woonbehoefte te kunnen voorzien, is de Bouwhuis Groep daarom nu al bezig met een tweede locatie in Apeldoorn, genaamd De Smaragd. 
Net als bij De Robijn kunnen bewoners ook bij De Smaragd van te voren hun wensen kenbaar maken. Zo krijgen ze inspraak over welke toestellen er worden aangeschaft voor de fitnessruimte en kunnen ze aangeven welke invulling van de creatieve activiteiten zij wensen, zoals modeshows, presentaties van producten, diensten of workshops.

Behoefte
De enorme belangstelling bewijst dat er een grote behoefte is aan deze vorm van wonen, zo meent Jonald Bouwhuis. “Daarom is de Bouwhuis Groep al op zoek naar nieuwe locaties om het woonconcept verder uit te breiden. In eerste instantie richten we ons op panden in Midden- en Oost-Nederland. Ook deze nieuwe locaties zullen een naam dragen van een edelsteen om de herkenbaarheid van het concept verder te vergroten. Door een naam en eigen kleur te koppelen aan elke locatie, maar ook het pand en de omgeving wordt wel gezorgd voor een eigen uitstraling per project.”

Op de website van De Robijn vind je meer informatie over het woonconcept van  vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis.  

Bron: EZPress.