Een Poëziebordeel waar dichters hun stoute alter ego’s presenteren in het weelderige interieur van een bordeel. In Antwerpen kan het binnenkort. Tijdens privé-lezingen geeft elke dichter zijn of haar meest intieme woorden bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaises longues. Intussen vermaakt een bohémien volkje van dansers, zangeressen en muzikanten de wachtende ‘klanten.’ Performance art in een liederlijk concept.

 

Het Poëziebordeel komt overgewaaid uit New York waar The Poetry Brothel voor het eerst de deuren opende. Met succes, want het idee werd ook hier opgepikt. Eerder opende het bordeel de deuren tijdens de Poëzienacht in Brugge en een midzomernacht in een kasteel in Gent. Nu zullen de temperaturen op 8 en 9 november stijgen in het zeventiende-eeuwse herenhuis Huis Happaert in Antwerpen. Dichters die als courtisanes van het woord zullen aantreden zijn Lotte Dodion, Stijn Vranken, Charlotte Van den Broeck, Jan Ducheyne, Lies Van Gasse, Maud Vanhauwaert en Michaël Vandebril, onder het waakzame, wulpse oog van de Madame, Ineke Van Nieuwenhove.

Opdoffen
Zaterdagnacht 8 november vindt tot in de late uurtjes een Poëziebordeel suprême soiree plaats. Zondagnamiddag 9 november volgt een Poëziebordeel Tea Party. Bij elk ticket ontvang je drie penningen, goed voor drie privé-lezingen in een donker hoekje. Wie zich opdoft en de Madame van dienst betovert met zijn of haar wulpse tenue, krijgt bovendien een extra penning toegestoken. Opgelet er zijn slechts 150 plaatsen. Vol is vol. 

Praktisch
Meer informatie vind je hier. Tickets boeken kan via deze link.