Het nieuwe kerstfeest vier je niet alleen, maar samen. Daarom brengt uitgeverij Snor het boek én feestpakket Winterfeest uit. Het boek geeft je de nodige inspiratie en handvaten om een Bring Your Own-kerstfeest te houden waarbij iedereen een gerecht meeneemt om samen te delen. ‘Winterfeest’ – van de makers van de Soepkalender – verschijnt 1 november in een beperkte oplage bij Uitgeverij Snor.

 

Voortaan doen we alles samen, geen gesloof meer in je eentje, geen gesjouw met boodschappen en geen dagen ploeteren in de keuken. Etentjes geef je voortaan met zijn allen: iedereen maakt een gerecht en weer iemand anders zorgt voor de drank. En de gastvrouw/heer zorgt voor een feestelijk huis met mistletoe op strategische plaatsen.

Feestpakket
Hoe je zo’n Bring Your Own-feest handig en leuk organiseert, lees je in het prachtige boekje Winterfeest dat binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Snor. Naast acht klassieke kerstdinerrecepten bevat het boek wijnsuggesties en stylingtips. Ook vind je in het Winterfeestpakket uitnodigingskaarten en bedankt-dat-je-er-was-kaarten. Het boek is gedrukt op verschillende soorten papier, Anya van de Wetering heeft de foto’s gemaakt met haar iPhone.

Diner delen
Het boek werd gemaakt door Kamer 465 die eerder de Soepkalender maakten: het concept ‘van vrienden, voor vrienden’ met 365 favoriete soeprecepten in een kalender. Dit jaar gaan ze een stapje verder. Gerechten deel je niet meer alleen op papier. Je deelt het héle diner met elkaar. “Dat maakt een feest extra speciaal. Wij vieren zo al jaren ergens in december kerst met een vaste kern vrienden.
Het organiseren begint al in oktober. Wie maakt wat? Met dit boekje hebben we de gang van zaken vastgelegd en is het meteen een persoonlijk document. Ik hoop dat dit boekje andere mensen inspireert. Want wat is er mooier dan op zo’n manier kerst te vieren met mensen met wie je het wílt vieren.”

Over de makers
Kamer 465 is een stylingbureau uit Halfweg bij Amsterdam, dat 25 jaar geleden werd opgericht door Anya van de Wetering. Het bureau maakte eerder voor uitgeverij Snor de Soepkalender, waarvan maar liefst 40.000 stuks werden verkocht, en de Toet- en Taartkalender en Vis en Veg. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij in Utrecht, die slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uitgeeft die niet alleen leuk zijn om te lezen, maar nog leuker zijn om te krijgen.

Het boek Winterfeest van Kamer 465 kost 14,95 euro en is te bestellen via Uitgeverij Snor.