‘Morgen is het zover. Om half 11 vertrek ik richting het zuiden, om er voor minstens twee maanden te blijven. Ik wissel af in enige voorpret (het gaat eindelijk gebeuren) en een naar onderbuikgevoel en spanning (wat doe ik mezelf aan!?)…De Nederlandse Hedwig (21) verblijft in april en mei in de Zuidfranse stad Montpellier. Om de taal te leren. Zodat ze straks meer kan bestellen dan een croissantje of een omelette du fromage. Maar waar is ze aan begonnen?

 

Maar goed, spannend is het wel. Ik vind het maar een gek idee om straks enige tijd uit Nederland te zijn, om mijn familie niet te zien, om omgeven te zijn door een taal waar ik vrijwel (nog) niks van begrijp. Het scheelt dat ik met een doel op reis ga: Frans leren. Elke dag heb ik vier uur Franse les en ik woon bij een Frans gezin, in Montpellier. Die routine en enigszins vaste omgeving vind ik wel fijn, ik bedoel, er zijn ook grenzen aan hoeveel nieuwe dingen een mens zichzelf kan opleggen. En ook ik heb grenzen.

Gloeiend hart
Vandaag ga ik mijn koffer inpakken; de laatste spullen halen; nog naar de film. Een rustige dag, nog even, wat wel fijn is na zo’n hectische week met twee verhuisdagen en een laatste werkdag op de leukste werkplek ooit. Ik voel me alsof ik duizend doden sterf van zenuwen en spanning, maar ondertussen heb ik een gloeiend hart dat uitkijkt naar alle nieuwe ervaringen.

Hedwig

Quoi?
In april & mei woont Hedwig in Montpellier (Zuid-Frankrijk) om een taalcursus Frans te volgen, in de hoop dat ze daarna meer kan bestellen dan een croissantje of een omelette du fromage. Op haar WordPress ‘Hedwig in Frankrijk’ pent ze haar Franse avonturen neer: om ze vast te leggen voor zichzelf én om ze te delen met anderen. Ook bij ons kun je Hedwigs avonturen lezen. Binnenkort deel 2.