Om de twee jaar organiseert Bozar, het centrum voor Schone kunsten in Brussel, Summer of Photography: een internationale biënnale rond hedendaagse fotografie, waar meer liefst dertig instellingen aan deelnemen. Vanaf 14 juni tot en met 16 september kun je terecht in Brussel, maar ook in Charleroi, Antwerpen, Knokke-Heist, Oostende en Hornu voor een waslijst aan activiteiten rond hedendaagse fotografie.

 

Het thema van de editie 2012 is landschap, meer bepaald het Europese landschap. De inmiddels vierde editie van Summer of Photograpy in België zal in het kader van het centrale thema worden georganiseerd rond de centrale tentoonstelling Sense of Palace: een evenement waarbij 40 fotografen uit 27 Europese lidstaten worden bijeengebracht om hun kijk op het Europese landschap te geven en waarbij een 160-tal werken worden tentoongesteld.

Ook de vaak problematische relatie tussen de mens en zijn omgeving krijgt extra aandacht tijdens tijdens een speciaal symposium besproken, waarbij het ook zal gaan over de identiteit en de digitalisering van het landschap.

Verder werken diverse Belgische-, Europese tentoonstellingen en museums samen in het kader van de in België georganiseerde biënnale over hedendaagse fotografie. Het resultaat is een gevarieerd programma van tentoonstellingen, gerelateerde activiteiten, lezingen, een symposium en een portfolio dag. Je kunt er in contact komen met curators, fotografen en andere specialisten in diverse aanverwante disciplines, die hun inzichten en hun visie zullen delen.

Praktisch
Summer of Photography vindt plaats op diverse locaties en wordt georganiseerd door het Centrum voor Schone Kunsten Bozar in Brussel. Voor meer informatie over tentoonstellingen en openingsuren surf je het best even naar de website van Summer of Photography.  

Foto ©Elina Brotherus. Ter beschikking gesteld door Bozar.